Barna i jungelen:

Dette spesielle grepet tok de for å overleve i jungelen

De fire barna som overlevde flystyrt og 40 dager i jungelen gjør stadig små fremskritt.

BARNA I JUNGELEN: Her skimtes et av de fire barna som overlevde både flystyrt og 40 dager i den colombianske jungelen. Nå starter arbeidet med å bearbeide de mange traumatiske opplevelsene. Foto: Prensa presidencial / Colombian Presidency / AFP
BARNA I JUNGELEN: Her skimtes et av de fire barna som overlevde både flystyrt og 40 dager i den colombianske jungelen. Nå starter arbeidet med å bearbeide de mange traumatiske opplevelsene. Foto: Prensa presidencial / Colombian Presidency / AFP Vis mer
Publisert

Vi har tidligere skrevet om de fire barna som overlevde førti dager i jungelen i Colombia, etter at flyet de satt i styrtet.

Etter en desperat leteaksjon ble barna endelig funnet, i så tett jungel, at de måtte heises opp med liner fra helikopter.

Barna på 13, 9, 4 og snart ett år skal ha vært svært dehydrerte da de ble funnet, og brakt til sykehus i Bogota, der de etter planen skulle være i minst to uker for nødvendig behandling.

Gjennom familiemedlemmer av barna, har en hel verden allerede fått vite at moren deres overlevde flystyrten og døde først fire dager senere.

Og at det var hun som bad dem forlate flyvraket.

Ønsket seg sko

I en artikkel på time.com deles flere detaljer fra sykehuset.

Fidencio Valencia, en onkel til et av barna, fortalte at barna skal ha gjemt seg i hule trestammer for å beskytte seg i jungelområde fylt med slanger, dyr og moskitomygg.

Han uttalte også at de var utmattet, men at de hadde begynt å spise litt.

MASSIV OPPMERKSOMHET: Fidencio Valencia er onkelen til et av de fire barna. Foto NTB
MASSIV OPPMERKSOMHET: Fidencio Valencia er onkelen til et av de fire barna. Foto NTB Vis mer

En annen onkel, Dairo Juvenal Mucutuy, uttalte til media at et av barna sa han ønsket seg sko. Han ville gjerne gå - men hadde vondt I bena.

«Når du blir frisk igjen, skal vi spille fotball, skal onkelen ha svart.»

Har tegnet

Nå som det ser ut til at de fire søsknene har klart seg bra rent fysisk, er det de mange traumatiske opplevelsene de kanskje først og fremst trenger hjelp til å bearbeide.

Fidencio Valencia (onkel) fortalte til Associated Press hvordan barna har tegnet for å «få ut litt damp.»

- Vi har ikke hatt samtaler med dem, for du vet, dette er først og fremst en psykologisk situasjon. Vi må gi den mentale styrken, både materielt og spirituelt, til å fortsette å snakke om all tragedien de opplevde i jungelen, uttalte han.

Når et barn leker

Astrid Caceres, direktør ved det Colombianske instituttet for familievelferd, fortalte litt om det som kan tyde på et forsiktig arbeid med å nærme seg de traumatiske opplevelsene.

- De fortalte om hunden sin som også var med i flyet. Den var med dem en liten stund i jungelen, men det vet ikke hvor den ble av.

VELFERD: Astrid Caceres, direktør ved det Colombianske instituttet for familievelferd. Foto: NTB
VELFERD: Astrid Caceres, direktør ved det Colombianske instituttet for familievelferd. Foto: NTB Vis mer

- Vi har snakket lite om hva de har opplevd, men litt om hvordan de har det nå. De vil ikke snakke så mye, og de er svake - men likevel så vil de leke. Cristin and Tien lekte i dag, og når et barn leker, så er det fantastisk, for da vet vi at det går framover, fortsatte Caceres før hun oppsummerte slik:

- De snakker fortsatt ikke så mye som vi skulle ønske, men la oss gi dem tid.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer