Tyveri:

Dette stjeler vi også på taxfree

Spesielt ett tyveri vil overraske!

TYVERI: Én bestemt type tyveri vil overraske overrasker flere av oss - og er også blant de vanskeligste å oppdage. Foto: NTB
TYVERI: Én bestemt type tyveri vil overraske overrasker flere av oss - og er også blant de vanskeligste å oppdage. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Mye oppmerksomhet har blitt rettet mot Rødts partileder Bjørnar Moxnes de siste dagene, etter at han gikk ut av en taxfreebutikk på Gardermoen med et solbrillepar i lommen uten å å ha betalt for dem.

Etter at Moxnes ga flere ulike forklaringer, har politiet, etter å ha sett overvåkingsvideoen fra butikken, konkludert med at de tror han handlet med forsett.

Han er på ingen måte alene om å ta med seg noe fra taxfree-butikkene uten å betale, kan flysmart24.no fortelle.

– I snitt blir det anmeldt tyverier daglig på våre butikker, forteller viseadministrerende direktør i TRN, Haakon Dagestad, til flysmart24.

I tillegg til at butikklokalene tv-overvåkes, har taxfreebutikkene også sivile ansatte som har som oppgave å avsløre tyverier – det var en av disse som oppdaget Moxnes.

Disse er spesialtrente, og utstyrer seg ofte også med taxfree-poser for å blende inn blant kundene.

Overraskende utspekulert

På topplista over det som stjeles - foruten nettopp solbriller, troner også briller, parfymer og eksklusive hudkremer.

Disse varene er det imidlertid for det meste amatørtyver som stjeler, forteller Dagestad til flysmart24.

De profesjonelle tyvene holder seg visstnok til sigaretter.

Så er det en bestemt type tyveri som kanskje vil overraske flere enn oss, og som også er blant de vanskeligste å oppdage: Stjeling av krem.

Med en dertil egnet gjenstand, fjerner tyvene innholdet fra krukkene, overfører det raskt over i en egen beholder og skrur på lokket igjen.

Det kan dreie seg om små mengder, men produktene kan gjerne ha en prislapp på 2-3000 kroner.

For å stanse dette har butikkene sett seg nødt til å stille ut prøve-krukker med kremer der innholdet er fjernet, skriver flysmart24.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer