Navn

Dette var de mest populære navnene da du ble født

Finner du ditt eget?

NAVNETRENDER: Trender kommer og går, også når det gjelder navn. Vi har funnet ut hva slags navn som har vært de mest populære opp gjennom årene! FOTO: NTB
NAVNETRENDER: Trender kommer og går, også når det gjelder navn. Vi har funnet ut hva slags navn som har vært de mest populære opp gjennom årene! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Trender kommer og går, også når det gjelder navn. Vi blir påvirket av ting rundt oss, som for eksempel da Skam-bølgen inntok landet og Nora/Noora og William var de mest populære babynavnene i 2016.

Men det vi bryr oss aller mest om når vi velger navn til barna våre er imidlertid at det høres fint ut, og barnets navn kan også si litt om foreldrene.

- Vi velger navn ut fra hvem vi er. De som ser mye på tv og leser mye Se og Hør vil velge andre navn enn de som ikke gjør det. Det har Ivar Utne, som er navneforsker og førsteamnuensis ved Universitetet i Bergen, tidligere sagt til KK.

- Noen er opptatt av betydningen, men jeg tror nok ikke at folk som velger bibelske navn gjør det fordi det betyr noe som har med Gud å gjøre. Det går på klang, på hva som er mye brukt, og på om det er for mye brukt. Enkelt sagt på ytre ting, sier Utne.

Jørgen Ouren, seniorrådgiver ved Statistisk sentralbyrå, har fortalt til KK at flere av oss blir mer opptatt av å finne sjeldne navn til barna våre.

– Folk er redde for at navnet de velger skal bli en landeplage om noen år. Men det finnes så ufattelig mange navn, så det er nærmest umulig å si hvilke som er de aller mest uvanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer