Populære navn

Dette var de to mest populære navnene i 2022

Ser du navnet ditt på listen?

POPULÆRE NAVN: Hvert år avslører SSB de mest populære navnene som er blitt gitt til babyene som ble født i Norge året i forveien. Nå er 2022-statistikken klar! FOTO: NTB
POPULÆRE NAVN: Hvert år avslører SSB de mest populære navnene som er blitt gitt til babyene som ble født i Norge året i forveien. Nå er 2022-statistikken klar! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I år, som i fjor, og årene før der, deler Statistisk Sentralbyrå (SSB) oversikt over de mest populære navnene fra fjoråret.

I 2022 var det jentenavnet Nora/Norah/Noora, Emma og Olivia, og guttenavnet Jakob/Jacob og Noah/Noa som troner øverst på listen, tett etterfulgt av Emil.

I fjor spurte vi Karstein Kristiansen Sørlien, som jobber med befolkningsstatistikk i avdeling for person- og sosialstatistikk ved SSB, om hvorfor de samme navnene går igjen år etter år.

Han tror rett og slett at det handler om at folk synes at nettopp disse navnene er fine.

- I tillegg er det jo slik at når et navn er utbredt så er sjansen større for at folk hører om eller treffer noen som har gitt barnet dette navnet, og kanskje lar seg inspirere fordi man synes det er et fint navn, sa Karstein til KK.

Det samme spørsmålet har vi i år stilt seniorrådgiver Anders Sønstebø, som jobber i samme avdeling som Sørlien.

- Hvorfor, vet vi vel strengt tatt ikke, men det er helt klart slik at vi har «motenavn». Og vi har altså noen lange trender der navn gjerne kommer igjen etter 100-120 år. Ikke alle navn, men noen. Emma og Nora har vært stabilt i toppen veldig lenge nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer