Cecilie Skog

Dette vil Cecilie bruke 760.000 på

Cecilie Skog er nominert til Ecco’s Walk In Style Award.

BEUNDRET: Cecilie Skog er et forbilde for mange kvinner. Dette bildet er fra KK-dagen hvor Cecilie var en av foredragsholderne. Foto: Per Ervland
BEUNDRET: Cecilie Skog er et forbilde for mange kvinner. Dette bildet er fra KK-dagen hvor Cecilie var en av foredragsholderne. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Polfarer og Skal Vi Danse 2010-deltaker Cecilie Skog er Norges kvinne i København. Hun er den norske nominerte til det danske skomerket Ecco’s Walk In Style Award. Prisen skal gis til en kvinne som «inspirerer andre kvinner med sitt mot og kjærlighet til livet», ifølge en pressemelding. 1. februar blir det klart om hun får prisen på 260.000 norske kroner. Hvis hun vinner, vil hun ha totalt 760.000 kroner – og hun vet hva hun ønsker å bruke dem på. LES OGSÅ: Se Cecilies store forvandling!

- Utrolig hyggelig

KK.no prøvde å få tak i Cecilie Skog før helgen, uten hell. Mandag tikket det imidlertid inn en SMS som begynte slik: «Har akkurat kommet ned fra Kilimanjaro, men kan gi en kommentar hvis du fremdeles ønsker det.»- Det er selvfølgelig utrolig hyggelig å bli nominert, og ikke minst overraskende, sier Skog over en sprakete telefonlinje.Vinneren av prisen får anledning til å donere den til et veldedig formål som støtter kvinner og barn. Fra før har Cecilie Skog 500.000 norske kroner hun også ønsker å gi til et veldedig prosjekt. SE OGSÅ: Cecilie Skog vasket ikke håret på 70 dager

- Vil gi barn et framtidshåp

De 500.000 kronene kommer fra minnefondet som ble opprettet etter at Rolf Bae, Cecilie Skogs ektemann, som omkom under en ekspedisjon til K2 i 2008.Pengene skal støtte et helseprosjekt i Askole – en såkalt gateway til K2 – nord i Pakistan. Barnedødeligheten er svært høyt, og helsetilbudet dårlig. Nå får imidlertid lokalbefolkningen 24-timers helsehjelp av leger og sykepleiere takket være en donasjonsdrevet helsestasjon. Vinner Cecilie Walk In Style Award, vil hun gi prisen til veldedighetsorginasjonen Central Asia Institute. CAI bygger skoler for barn, hovedsakelig jenter, midt i Taliban-land. - Jeg ønsker å gi disse barna, å gi dem sjansen til å bli noe, sier Skog.

Ønsket ikke bryllupsgaver

Bjørn Sekkesæter, prosjektleder for Skog, kan fortelle at Cecilie har vært involvert i ulike veldedige tiltak de siste sju årene.- Da Cecilie og Rolf giftet seg i 2007, ønsket de ikke gaver til bryllupet, men ba venner og familie om å donere pengene til et skoleprosjekt for lokalbefolkningen ved foten av Mount Everest, sier Sekkesæter.

- Alt er mulig for kvinner

Cecilies -nominasjon begrunnes slik i en pressemeldingen fra Ecco:- Cecilie har en usedvanlig liste over bragder som demonstrerer mot, lidenskap, ferdigheter og en unik, visjonær innstilling som omfavner både kvinne- og miljøsaker fra hele verden. - Med risiko for sitt liv, har Cecilie demonstrert at alt er mulig for kvinner – selv på områder som normalt domineres av deres mannlige motparter.- Cecilies styrke og lidenskap har gjort henne i stand til å mestre den aller dystreste hendelsen i livet; tapet av sin ektefelle, Rolf Bae, under en ekspedisjon til K2 i 2008.

De nominerte

Totalt er det fem nominerte. Landene Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland er representert med hver sin kandidat. De fire andre nominerte kvinnene til Ecco Walk In Style Award er:Sverige: Emma S. Wiklund – skuespiller og modellDanmark: Renée Toft Simonsen – forfatter, psykolog og modellTyskland: Cornelia Poletto - kokkNederland: Hanna Verboom - skuespillerHvem som får prisen vil offentliggjøres rett før moteuka i København, 1. februar, i byens rådhus. Oppdatering 2. februar 2011: Prisen er nå utdelt, og vinneren ble Renée Toft Simonsen. Pengeprisen vil gå til Plans arbeid med utdanning for utsatte og sårbare jenter i Zimbabwe.Utdrag fra juryens begrunnelse: «Hun anvender sin psykologiske innsikt for sin egen personlige utvikling og for å fremme like muligheter for andre, uansett om de bor i Vesten eller i et av verdens fattigste land. Hennes fokus og engasjement er en sann inspirasjon.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer