Kultur

Disney kutter

Nedprioriterer film for voksne og kutter staben.

Foto: Buena Vista International
Foto: Buena Vista International Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Walt Disney Company vil satse på de store pengemaskinene framover. Dette vil gå på bekostning av filmer for et voksent publikum, skriver The Guardian. Nylig annonserte Disney at budsjettene må kuttes. Dette betyr i praksis en reduksjon på 650 stillinger på verdensbasis. Kuttene vil også medføre at Disney satser mer kommersielt, og satser drastisk mindre på smalere kvalitetsfilm for voksne. Dermed kan det gå langt mellom filmperler som Livet under vann med Steve Zissou (bildet), regissert av Wes Anderson.Til nå har Disney gitt ut rundt 18 filmer årlig, dette skal nå reduseres til om lag 12, hvorav 10 vil gis ut av familievennlige Walt Disney Pictures. Underdivisjonen Touchstone, som blant annet har produsert mer snurrige spillefilmer som Cohen-brødrenes kritikerroste Fargo, vil få redusert sin produksjon til kun to-tre i året.Disney forklarer kuttene med at mer innbringende filmer vil sørge for at det drypper på selskapets andre områder, som videospill, kabeltv-produksjoner og actiondukker. Selv om Touchstone-filmen Livet under vann med Steve Zissou gjorde det godt relativt sett, er den ikke i nærheten av å konkurrere med de virkelige blockbusterne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer