Boknyheter:

Disse 10 bøkene gleder vi oss til akkurat nå

Oktober er høsten på sitt fineste, og det er den perfekte tiden for koselige innekvelder med pledd og bok!

BOKNYHETER: 10 bøker vi gleder oss til! FOTO: Produsentene
BOKNYHETER: 10 bøker vi gleder oss til! FOTO: Produsentene Vis mer
Publisert

Heksen

Camilla Läckberg

Krimdronninga fra Fjällbacka er aktuell med sin tiende bok om Erica Falck og Patrik Hedström. Denne gangen er det en barneforsvinning som ryster det lille lokalsamfunnet. To småjenter forsvinner med 30 års mellomrom, og da den andre jenta blir funnet på nøyaktig samme sted som den første, blir politiet urolige. Kan det være en sammenheng mellom sakene?

(Kr 399, Gyldendal)

Psss: Se bildekarusell nederst lengre ned i saken!

Ministeriet 
for den 
høyeste lykke

Arundhati Roy

Tjue år etter braksuksessen ««Guden for små ting»», er Roy endelig tilbake med en ny roman. Nå tas vi med på en reise over flere år og på tvers av et subkontinent – fra de trangbodde nabolagene i Delhis gamleby til den vakre Kashmirdalen og skogene i det sentrale India. Vi møter flere, ulike og sterke skjebner i romanen, som skal være et originalt flettverk, like oppfinnsom som romanen Arundhati Roy slo gjennom med!

(Kr 399, Pax forlag)

Byens spor

Lars Saabye Christensen

Folkekjære og kritikerroste Saabye Christensen kommer med ny trilogi! Og det er vi jammen glad for. «Byens spor» er første bind i Oslo-trilogien. Vi befinner oss i etterkrigstidens Oslo, der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag å lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubileum, og Maj engasjerer seg i Røde kors. Utgangspunktet for romanen fant forfatteren da han ryddet i sine foreldres dødsbo, og fant møtereferater for Fagerborg Røde kors for 50- og 60-tallet, disse gjengis originalt i boken, og sier mye om en tid som Saabye Christensen innrømmer at han på mange måter idylliserer. I «Byens spor» tas vi med til 50-tallets Oslo – og dets lydbilde: «Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, hør telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over», heter det i forhåndsomtalen av første roman i trilogien. Vi kjenner allerede at vi har lyst å begynne å lese!

(Kr 399, Cappelen Damm)

Blå

Maja Lunde

Dette er boka som mange har ventet på etter Maja Lundes megasuksess med «Bienes historie», der biedøden sto i fokus i en medrivende fortelling fra tre ulike tidsepoker. I «Blå» er det også naturkreftene som er i fokus, nærmere bestemt kampen om det livsnødvendige vannet. Forlaget lover en bok om menneskenes og naturens sårbarhet og om å leve med de vanskelige valgene vi tar – vi gleder oss!


(Kr 379, Aschehoug)

LES OGSÅ: Her traileren for Jo Nesbøs «Snømannen»

Skada gods

Tore Renberg

Da var det klart for tredje bok om den crazy Hillevågsgjengen! Forlaget lover oss både barokk galskap og kriminell humanisme. Det er desember 2012, og pengene flommer i takt med oljen i den hvite byen på SørVestlandet. Hillevågsgjengen, med sine skakkjørte personligheter, gjør så godt de kan for å henge med. Den 40 år gamle gjenglederen Jan Inge feirer bryllup med amerikanerinnen Beverly. Chessi er gravid med tvillinger, og Rudi står foran de farligste ukene i sitt liv. Som vanlig skjer det mye når Renberg leker seg med Hillevåggjengen.

(Kr 399, Oktober forlag)

Skitten poesi

Ellen Wisløff

Det er to år siden den første «Ren Poesi»-boken ble utgitt. Den andre kom i fjor, og nå kommer del tre av denne diktantologien. Men nytt av året er det at vi også får «Skitten poesi», som ifølge Ellen Wisløff, som har gjort utvalget av diktene, er den nyfødte rockesøsteren til «Ren poesi». Wisløff har lenge drømt om å lage en litt råere samling, der særlig yngre og til nå mindre kjente poeter får slippe til. Boken er en hyllest til alle livets brutale tristesser og skakke feilbarligheter, skildret med humor, brodd og varme.

(Kr 199, Aschehoug)

LES OGSÅ: - Jeg jobber mye mer og hardere, sover mindre og stresser ikke så mye over utseendet

En odyssé

Daniel Mendelsohn

Dette er en skildring av forholdet mellom en 81 år gammel far og en godt voksen sønn som er fastlåst i taushetsbelagte misforståelser – til de sammen legger ut på en livsforandrende dannelsesreise ansporet av Homers episke mesterverk, «Odysseen». Nemlig et middelhavscruise som følger Odyssevs reise i oldtiden. Forfatteren Daniel Mendelsohn har her utforsket familierelasjoner i lyset av en klassiker.

(Kr 399, Forlaget PRESS)

Opprinnelsen

Dan Brown

Få forfattere har opplevd en sånn salgssuksess som Dan Brown gjorde med «Da Vinci-koden». Bøkene hans er nå oversatt til 56 språk, og han har solgt over 200 millioner bøker. Nå er gåtekrim-forfatteren tilbake med en ny Robert Langdon-roman, der vi selvsagt får mye av hans varemerker: koder, vitenskap, religion, historie, kunst og kultur – og selvsagt: spenning.

(Kr 399, Bazar forlag)

LES OGSÅ: Bøkene som nødvendigvis ikke er til for å leses

Med en gang 
jeg så deg

Mhairi McFarlane

Debutroman, oversatt til 16 språk. Gammelt vennskap og gammel kjærlighet ruster ikke, eller? Rachel og Ben var bestevenner og sto sammen mot verden. Nå har de ikke snakket sammen på ti år, men da Rachel støter på Ben en regnfull dag, er det som om de så hverandre i går. Ben er gift, det er ikke Rachel. Likevel kjenner Rachel at det sterke båndet mellom dem fremdeles er der, og kjærlighetssorgen hun aldri helt kom over. «Med en gang jeg så deg» er en historie om vennskap og kjærlighet, og den er både humoristisk og hjerteskjærende.


(Kr 249, Vigmostad Bjørke)

LES OGSÅ: Forfatter og journalist Namra Saleem sa opp jobben i NRK for å lære unge å bruke stemmen sin

Sigrid Undset, En sommer 
på Bjerkebæk

Kristin Brandtsegg Johansen

Hva er det med Sigrid Undset som gjør at hun aldri går av moten og at romanene hennes står seg gjennom tidsepoke etter tidsepoke? Med denne nye boken om Sigrid Undset introduseres Undsets liv og forfatterskap for oss på en leken og lett måte. Vi tar utgangspunkt i den unge kvinnens søken etter kjærligheten, og føres videre inn i Undsets dramatiske liv og forfatterskap. Denne boka er på mange måter en ren kjærlighetserklæring til en av våre mest leste og viktigste forfattere.

(Kr 349, Kagge forlag)

LES OGSÅ: 6 bøker du bør skynde deg å lese før de blir film!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer