Aggressive hunder

Disse hundene kan ikke reddes

- I noen tilfeller er det rett og slett bedre for hunden å få slippe å leve.

AGGRESSIVE HUNDER: Koseklump på hjemmebane, men en fare for omgivelsene. Noen ganger kan hundeeiere bli pålagt å avlive hunden sin. FOTO: NTB Scanpix
AGGRESSIVE HUNDER: Koseklump på hjemmebane, men en fare for omgivelsene. Noen ganger kan hundeeiere bli pålagt å avlive hunden sin. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I den nye sesongen av «Fra bølle til bestevenn» på Nrk1 får vi blant annet treffe hunden Conan, en tre år gammel presa canario. Conan har en utagerende atferd hvor han bjeffer og gjør utfall både mot mennesker og dyr.

Etter første møte er hundetrener Maren Teien Røvik i sterk tvil om hvorvidt Conan kan reddes gjennom atferdstrening eller om han bør avlives.

Det er en svært trist situasjon for eierne som har hatt Conan fra han var en liten valp og som forteller at han innenfor husets fire vegger er en skikkelig kosehund.

Ikke alle kan reddes

Geir Marring driver Oslo Hundeskole og er kjent som en av Norges mest kunnskapsrike hundeinstruktører. Han forklarer at slike dilemmaer slett ikke er uvanlig.

– Noen ganger har vi mennesker ikke nok verktøy til å kunne hjelpe dyr i alle situasjoner. Om vi mennesker trenger psykisk hjelp kan vi jo plasseres på institusjoner, men slik hjelp har vi ikke for dyr.

– En hund bruker ofte forsvarsinstinktet sitt for å komme seg ut av en situasjon den føler seg veldig truet av. Men når hunden føler seg så presset i enhver situasjon at den må ty til sterk aggressiv atferd, er det bedre for dyret å få slippe, enn at vi mennesker skal utsette den for ting som gjør livet vanskelig å mestre, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer