Sister Sledge

Disse intrigene herjet i 70-tallets kuleste søstergruppe

Sister sledge endte til slutt i retten - søster mot søster.

DISCOSTJERNER: Sister Sledge var megastjerner på 1970- og 1989-tallet. FOTO: Aller Media
DISCOSTJERNER: Sister Sledge var megastjerner på 1970- og 1989-tallet. FOTO: Aller Media Vis mer
Publisert

Rytmen og sounden smyger seg inn i øret og ut i føttene. Så befinner du deg plutselig på dansegulvet – og du føler at det er akkurat her du hører hjemme. At det er her du skal være!

DEN følelsen får du av de beste Sister Sledge-låtene fra 70- og 80-tallet, da Debbie var den tidens svar på Beyonce. Fortsatt opptrer bandet både som Sister Sledge og enkeltvis. Eldstesøster Debbie turnerer gjerne internasjonalt med blant annet «We Are Family» – en hit som skjøt de fire søstrene som en katapult inn i rampelyset i 1979, midt i den store diskobølgen. Siden har de solgt millioner av plater og skrevet seg inn i musikkhistorien.

– Det var en snøball som begynte å rulle. Vi hadde det bare gøy og elsket å synge sammen. Det var ikke vi selv som skapte oss. Det var Gud som åpnet dørene, har Debbie Sledge sagt.

LES OGSÅ: Hun kom fra ingenting - vant verden og Mick Jagger

Bitter familiekonflikt

Men alt har ikke alltid vært fryd og gammen og «We are family» mellom søstrene. Det er lenge siden alle opptrådte sammen. Joni døde for to år siden, 60 år gammel. Bare uker før hun døde, møttes de fire – Debbie, Joni, Kim og Kathy – til en følelsesladd forsoning for å begrave en 30 år gammel bitter feide. I 1989 utga nemlig yngstesøster Kathy et soloalbum. Ifølge den britiske avisen Daily Mirror skal hun ha fått beskjed fra de tre andre om at hvis hun gjorde det, måtte hun forlate gruppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer