Navn

Disse navnene ble minst brukt i 2020

Kjenner du noen ved navn Vivian, May eller Martinius? De var tydeligvis unike i 2020!

SJELDNE NAVN: Trenger du inspirasjon til navn som ikke blir for mye brukt om dagen? Kanskje du finner noen fra denne listen! FOTO: NTB
SJELDNE NAVN: Trenger du inspirasjon til navn som ikke blir for mye brukt om dagen? Kanskje du finner noen fra denne listen! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Akkurat som med alt annet, endrer også trendene innenfor navn seg. I 2016, da Skam-feberen herjet som mest over landet vårt, var det ikke overraskende Noora/Nora og William som var blant de mest populære navnene.

Vi blir utvilsomt påvirket av det som rører seg rundt oss. Da navnestatistikken ble lagt frem på vinteren i år, kunne man lure på om populariteten rundt løperbrødrene Ingebrigsten hadde hatt en innvirkning. Høyt oppe på listen befant nemlig navnene Jakob/Jacob, Filip/Fillip/Philip/Phillip og Henrik seg.

KK har skrevet en sak om hvilke navn som var de mest populære for 100 år siden - altså i 1920. Da var listen en helt annen, og blant de mest populære lå alt fra Solveig, Ruth og Anna hos jentene, og Arne, Hans og Kåre hos gutta.

Minst brukt

Men hvilke navn er det egentlig som har falt fra moten med årene? Er det navn som var populære for 10 år siden, men som har dabbet av den siste tiden?

Vi tok kontakt med seniorforsker i SSB (Statistisk Sentralbyrå), Jørgen Ouren for å høre om det finnes noen statistikk på dette. Han ga oss en liste over de navnene som er minst brukt i Norge i 2020 - kun ved fire tilfeller i løpet av året (SSB har ikke anledning til å gi tall på navn lavere enn fire, journ.anm.).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer