Navn:

Disse navnene tronet på topp i 1920

For 100 år siden så topplisten helt annerledes ut.

MYE HAR ENDRET SEG: På 100 år er det kun ett navn som har holdt seg på topplisten. Foto: NTB Scanpix
MYE HAR ENDRET SEG: På 100 år er det kun ett navn som har holdt seg på topplisten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er absolutt ikke overraskende at navn som Noora og William ikke lå øverst på listen over de mest populære navnene tilbake i 1920.

Akkurat som med klær, endrer også trendene for navn seg. Vi lar oss inspirere av tv-serier, filmer, låter og kjente mennesker. Da navnestatistikken ble lagt frem i vinter, kunne man blant annet lure på om populariteten rundt løperbrødrene Ingebrigsten hadde hatt en innvirkning. På topplisten befant nemlig navnene Jakob/Jacob, Filip/Fillip/Philip/Phillip og Henrik seg.

– Mange vil nok kjenne igjen flere av navnene til de kjente løperne Ingebrigtsen-brødrene fra årets ti på topp-liste. Her finner vi blant annet: Henrik, Filip og Jakob. Brødrenes yngste søster heter Ingrid, og dette navnet er også å finne i årets topp 10, sa Jørgen Ouren, senirorforsker i SSB, til KK i vinter. Han påpeker også at Ada gjør et byks, og at kanskje fotballstjerna Ada Hegerberg kan ha vært med å øke populariteten til dette navnet.

100 år tidligere

Men hvordan så statistikken ut for 100 år siden? Lot vi oss inspirere av kjente personer også da?

Ifølge Babyverden.no så listen slik ut i 1920:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer