Navnestatistikk 2018:

Disse navnene var mest populære i 2018!

Er navnet ditt på listen?

POPULÆRE NAVN: I 2018 var det navnene Emma og Lucas/Lukas som tronet på toppen. FOTO: NTB Scanpix
POPULÆRE NAVN: I 2018 var det navnene Emma og Lucas/Lukas som tronet på toppen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag 23. januar klokken 08.00 slapp Statistisk sentralbyrå (SSB) den årlige oversikten over de mest populære navnene for året som er gått. Sjekk den her!

I 2018 var det jentenavnet Emma og guttenavnet Lucas/Lukas som tronet på toppen, tett etterfulgt av Nora/Norah og Filip/Fillip/Philip/Phillip på andreplass og Olivia og Oliver på tredjeplass.

Mange av de samme navnene, som har vært mest populære de siste årene, går igjen på listen - og blant de soleklare favorittene er nettopp de navnene vi finner på topp tre-listene.

I 2017 var det Sofie/Sophie, Nora/Norah og Emma som var på topp tre over jentenavn, mens Jakob/Jacob, Lucas/Lukas og Emil var på topp tre over guttenavn. (PSST: Slik ser Emma fra «Friends» ut i dag!)

LES OGSÅ: Navnet du gir barnet ditt har langt mer å si enn du tror

Kalte barna sine opp etter SKAM-karakterer

Året før herjet SKAM-feberen i Norge, og som en følge av det var det mange nye barn som fikk navn inspirert av den populære NRK-serien. Da var det nemlig jentenavnet Nora/Norah/Noora og guttenavnet William som stakk av med førsteplassene.

I serien het to av rollefigurene nettopp Noora og William, spilt av Josefine Frida Pettersen (22) og Thomas Hayes (21), og deres felles kjærlighetshistorie satte tydeligvis dype spor i den norske befolkningen.

Dersom vi kaster blikket 100 år tilbake i tid, var det noen helt andre navn som preget pallen. I 1918 var det nemlig jentenavnene Solveig, Anna, Ruth, Astrid, Gerd, Ingrid, Else, Gudrun, Margit og Marie som tronet på topp 10, mens guttenavnene som stakk av med seieren året første verdenskrig tok slutt, var Arne, Olav, Hans, Johan, Ole, Kåre, Sverre, Einar og Rolf. (Kilde: SSB)

LES OGSÅ: Her er navnene som er forbudte i Norge!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer