Søvn

Disse sovestillingene er best for helsen din

Et par puter kan faktisk gjøre underverker!

SOVESTILLING: Det finnes faktisk noen spesifikke triks man kan ha i bakhodet for å sove på en måte som også er bedre for helsen din. FOTO: NTB
SOVESTILLING: Det finnes faktisk noen spesifikke triks man kan ha i bakhodet for å sove på en måte som også er bedre for helsen din. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Jeg tror de fleste av oss har kjent på følelsen av å våkne på den ubehagelige måten - enten med smerter i ryggen eller stiv nakke etter en lang natts søvn i en rar stilling.

Hvis du til stadighet sliter med sånne typer vondter, kan det være lurt å være litt bevisst på hvilken stilling du sover i. Noen sovestillinger er tross alt bedre egnet for å skåne ryggen.

Hele 80 prosent av nordmenn sliter nemlig med ryggplager på et tidspunkt i livet. Hovedtyngden av ryggsmerter er såkalt uspesifikke korsryggsmerter, som muskelstrekk eller spenning i et ledd. Ifølge nettstedet Popsugar og ortopedisk kirurg Charla Fischer finnes det noen spesifikke triks man kan ha i bakhodet for å sove på en måte som også er bedre for helsen din.

Måter å lindre smerter på

- Jeg har ingen konkrete anbefalinger når det kommer til sovestillinger som gir deg dypere søvn eller ikke - det er veldig individuelt. Men hvis man opplever ryggsmerter av en bestemt stilling, finnes det måter å lindre det på, sier Fischer til det amerikanske nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer