Parforhold

Disse tingene bør man ikke holde hemmelig for partneren sin

Noen av tingene regnes som en forutsetning for at dere kan fungere som kjærester.

HVITE LØGNER: Alle har dratt en hvit løgn en eller annen gang i løpet av livet, men selv hvor hvit løgnen er - er det lurt å gjøre det overfor partneren din? FOTO: NTB Scanpix
HVITE LØGNER: Alle har dratt en hvit løgn en eller annen gang i løpet av livet, men selv hvor hvit løgnen er - er det lurt å gjøre det overfor partneren din? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi har alle noe vi helst holder for oss selv, og velger derfor å heller dra noen hvite løgner overfor kjæresten i stedet for å si sannheten. Typiske eksempler på det kan være alt fra å lyve om hvor mange man egentlig har ligget med, hva den nye kjolen man kjøpte kostet eller hvor mange drinker man egentlig drakk ute på byen med jentegjengen i helga.

Men er disse «ufarlige» løgnene egentlig så lure? Og hva bør man ikke lyve om til partneren sin?

– Vi skjuler alt for mye, og det bare tukler det til for oss. Det har Ingeborg Reber, som er parterapeut hos Parterapeut.no, tidligere sagt til KK.

En annen ekspert har også uttalt:

– En bagatell av en løgn kan bli et større problem for forholdet, dersom partneren oppdager at du skjuler noe. Dette kan få partner til å lure på hva annet det er du skjuler eller lyver om, har parterapeut og familierådgiver hos Samtalen AS, Kari Erøy, sagt til KK.

Dette bør du ikke lyve om til kjæresten

Selvfølgelig kan det være greit å holde tilbake noen ting - spesielt tidlig i relasjonen. Men det finnes faktisk noen punkter man helst bør ta opp innen det har gått ett år, skal vi tro psykolog Nicole Issa og nettstedet Bustle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer