Sparetips:

Disse utgiftene kutter du lettest

- Småutgiftene høres uskyldige ut, men de er noen grådige lommetyver.

KKs økonomiekspert, Magne Gundersen, deler sine aller beste sparetips. FOTO: NTB Scanpix
KKs økonomiekspert, Magne Gundersen, deler sine aller beste sparetips. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid like lett å sette av penger til sparing. Når lønnen kommer inn på konto, skal faste regninger betales og plutselig har man ikke så mye å rutte med som man kanskje trodde.

Men det finnes heldigvis noen enkle triks som kan gjøre det litt enklere å klare å spare. KKs økonomiekspert, Magne Gundersen, forteller at sparing handler om mye mer enn å sette av noen kroner hvis man tilfeldigvis skulle ha noen penger til overs. Han mener at sparing handler om både avkastning og trygghet, på kort og lang sikt.

- Det handler om bevisste valg, om vilje til å ta risiko og om å nå sine mål. Du sparer smart når du setter deg et sparemål, legger en spareplan og følger planen din, forteller han til KK og tipser:

Det er mange måter å spare på og mye å spare til. En god spareoppskrift kan være denne:

1. Bestem deg for hva du vil spare til

Det kan være store ting som bryllup, buffer, konfirmasjon, bil, motorsykkel eller oppussing. Eller ny jakke, sko, weekendtur, ferie, sofa, sykkel eller kanskje en veske.

2. Bestem deg for beløp og for hvor lang tid du vil bruke på sparingen

Det sier kanskje seg selv, men: Stort beløp eller kort tid betyr at du må spare mye i måneden. Lavere beløp og sparing over lengre tid gjør at du kan spare mindre per måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer