Partnervold

- Døra hjemme måtte alltid være ulåst, så jeg kunne rømme ut

I over ett år fryktet Kine (28) at samboeren skulle drepe henne. Så klarte hun å ringe en venn …

FIKK HJELP: - Det nytter å anmelde. Du får god hjelp! Og ikke minst: Voldsutøveren kan bli dømt, understreker Kine. FOTO: Astrid Waller
FIKK HJELP: - Det nytter å anmelde. Du får god hjelp! Og ikke minst: Voldsutøveren kan bli dømt, understreker Kine. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han var morsom, sjarmerende og ville så gjerne bli kjæreste med henne. Da Kine Pedersen (28) flyttet til Oslo for å studere i 2015, insisterte han på at de skulle bli samboere. Etter en måned skjedde den første episoden. De satt i sofaen og så på tv da han plutselig tvang henne ned på gulvet og brukte hodet hennes nærmest som en mopp. Hun bad han om å stoppe, men han fortsatte.

- Jeg lurte jo på om det var et engangstilfelle eller om det var sånn han er. Det fikk jeg svar på ganske fort.

Hvorfor ble du?

Kines øyne er store og blågrå, og har sett ting de færreste kan forestille seg at en kjæreste kan gjøre. Når hun stiller til intervju nå, er det først og fremst for å gi andre håp. Da hun selv satt i det hun mentalt opplevde som en mørk kjeller, leste hun om alle sakene som ble anmeldt men henlagt, og syntes det var skremmende, forstod ikke engang hvorfor hun skulle gidde å anmelde.

- Det er det som er motivasjonen for å fortelle om det som skjedde. Jeg vil vise andre at det finnes en vei ut og at det finnes en vei videre. Siden jeg selv aldri leste dette noe sted, vil jeg at andre i samme situasjon skal få lese de ordene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer