Seriemorder:

Dr. H.H. Holmes var en av de første kjente seriemorderne i USA

Seriemorderen kan ha drept over 200 på «drapsslottet» sitt, og i 1896 ble han dømt til døden. Nylig ville en TV-kanal finne svaret på om det faktisk var han som ble begravet, eller om han klarte å rømme fra sin egen henrettelse.

SERIEMORDER: Dr. H.H. Holmes var en av USAs første seriemordere - og skal ha drept over 200 mennesker. FOTO: NTB Scanpix
SERIEMORDER: Dr. H.H. Holmes var en av USAs første seriemordere - og skal ha drept over 200 mennesker. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Seriemorderens siste hvilested ble gravd opp etter forespørsler fra hans etterkommere og etter godkjennelse fra en dommer. Dette skal brukes i TV-serien «American Ripper», som sendes på History Channel. Og tannundersøkelser bekrefter at levningene fra graven i Philadelphia tilhører Dr. H.H. Holmes, en av de første kjente seriemorderne i USA.

Årsaken til at Holmes ble gravd opp igjen, er at TV-kanalen ønsket å finne ut om det var noe hold i mytene rundt Holmes’ død. En av dem var at Holmes skal ha unnsluppet sin egen henrettelse ved å få en medinnsatt til å ta hans plass ved galgen. Men nå er all tvil feid til side. Holmes ble hengt og gravlagt i 1896 i Philadelphia.

- Jeg ble født med djevelen i meg

Holmes' egentlig navn var Herman Webster Mudgett. I 1882 begynte han på medisinstudiene ved University of Michigan, og under studietida tjente han penger på å stjele lik fra laboratoriet og komme med påstander om at de hadde omkommet i ulykker. Slik svindlet han til seg store summer i forsikringspenger.

Han er likevel mest kjent for hotellet han åpnet under verdensutstillingen i Chicago i 1893. Hotellet var bygget som en slags labyrint av vindusløse rom, hemmelige ganger, falske gulv og et hvelv. Her skal mange av ofrene hans, hotellgjester, ha dødd av oksygenmangel eller gass. I kjelleren ble likene dissekert og vasket, før Holmes solgte skjelettene til medisinskoler. Det er uvisst hvor mange han drepte, men ifølge NewsWorks tror man at han drepte over 200 på «drapsslottet». Men det var til slutt Holmes' svindelvirksomhet som skulle avsløre ham og bestialitetene han hadde gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer