Kultur

Dreper Harry Potter

J.K. Rowling planlegger å drepe Harry.

Publisert
Sist oppdatert
Dagens sjokkbeskjed til Harry Potter-fansen: Forfatter J.K. Rowling truer med å drepe den lille trollmannen i syvende og siste bok. Minst to andre hovedpersoner vil også måtte bøte med livet i avslutningen.

Rowling har lenge visst hvordan bokserien om Harry Potter skulle avsluttes. Seriens siste kapittel skrev hun allerede i 1990. I et TV-intervju røpet suksessforfatteren at minst to hovedpersoner dør.

- Det er en pris å betale når man kjemper mot ondskapen. Når man slåss mot fiender som er blant de ondeste av de onde, er det sjelden bifigurene som havner i faresonen. Slemmingene går etter hovedpersonene, forklarer Rowling til CNN.

Det er også mulig at det er selveste Harry Potter som må betale den ultimate prisen. Rowling frykter nemlig at andre forfatter vil fortsette bokserien etter at Rowling selv er død og begravet.

- Jeg vil at serien skal avsluttes av meg. Jeg har ikke vært fristet til å drepe Harry før fordi jeg alltid har planlagt å skrive sju bøker. Jeg har imidlertid full forståelse for forfattere som velger å drepe hovedpersonene sine for å hindre misbruk av karakterene i etterkant, sier Rowling.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer