Gretchen ble drept av «drømmemannen»

Drepte eksen - skyldte på korona

Slekt og venner av Gretchen Anthony mottok tekstmeldinger der det sto at hun hadde fått covid-19 og var nødt til å isolere seg. Men sannheten var mer brutal enn som så.

DEN LYKKELIGE TIDEN: Gretchen og David ble forelsket og giftet seg i Las Vegas. Foto: Jupiter Police Department
DEN LYKKELIGE TIDEN: Gretchen og David ble forelsket og giftet seg i Las Vegas. Foto: Jupiter Police Department Vis mer
Publisert

23. mars 2020 kom meldingen fra Gretchen Anthonys telefon. Beskjeden var at hun var blitt smittet av covid-19, noe som betydde at hun måtte være i karantene i minst to uker.

I dagene som fulgte kom det oppdateringer. Nå skrev hun at hun var blitt verre, og at hun var innlagt på sykehuset i hjembyen Jupiter, Florida.

I en annen tekstmelding sto det at hun var innlagt på en klinikk – som senere skulle vise seg ikke å eksistere. Men det kom bare meldinger. Gretchen svarte ikke på telefon og ringte ikke selv.

FALSK MELDING: Det var ikke sant at Gretchen hadde fått covid-19 og lå på sykehus. Foto: Palm Beach County State Attorney's Office
FALSK MELDING: Det var ikke sant at Gretchen hadde fått covid-19 og lå på sykehus. Foto: Palm Beach County State Attorney's Office Vis mer

Slekt og venner ble urolige. Hvorfor skulle den 51-årige moren til tolv år gamle Ava ikke la høre fra seg?

Venninnen Kelly Hanna fortalte at Gretchen forgudet sin datter, og at hun var i toppform og trente på det lokale senteret. Gretchen hadde fått datteren Ava i et tidligere forhold. Ekteparet hadde delt omsorg for datteren og hadde en god relasjon til hverandre.

Falt for treneren sin

Noen år tidligere var Gretchen blitt forelsket i David Anthony, som var personlig trener på et treningssenter. En ordentlig drømmemann.

– Han var intelligent, velformulert og sjarmerende, sier Kelly Hanna.

De hadde sterke følelser for hverandre, og giftet seg i et Elvis-kapell i Las Vegas i 2015.

Men forholdet kjølnet med årene, og i 2019 var bruddet et faktum.

David, som hadde vært bonuspappaen til Ava, flyttet ut. Men nå var Gretchen altså borte, og familien hadde fått en uhyggelig følelse av at noe ikke stemte. De ba politiet om å sjekke hjemmet hennes.

Gjorde urovekkende funn

Politibetjentene oppdaget at overvåkningskameraet på utsiden av huset var fjernet. Det så ut som om det var røsket ned fra veggen.

OFFERETS HJEM: Da politiet kom til Gretchens hus, var overvåkningskameraet fjernet og garasjen nylig vasket. Foto: Palm Beach County State Attorney's Office
OFFERETS HJEM: Da politiet kom til Gretchens hus, var overvåkningskameraet fjernet og garasjen nylig vasket. Foto: Palm Beach County State Attorney's Office Vis mer

En sjekk på sykehuset i Jupiter ga heller ikke noe resultat. Det var ingen der ved navn Gretchen Anthony, og det hadde det heller ikke vært de siste dagene.

Men en titt på sykehusets parkering ga uttelling. Der sto Gretchens bil. I passasjersetet lå håndvesken hennes.

– En kvinne tar vanligvis med seg håndvesken sin, sier Jared Kenerson, en av politibetjentene som var med og søkte etter Gretchen.

Mens politiet søkte etter Gretchen i nærheten av hjemmet hennes, kom en nabo bort og fortalte at hun har hørt et rop om hjelp fra huset lørdag 20. mars. Hun hørte rop som «Nei, slutt. Det gjør vondt!»

Naboen ringte ikke politiet fordi hun ikke ønsket å blande seg opp i det.

– Men det virket helt klart som om noe var skjedd i Gretchen Anthonys hjem den dagen, sier Kenerson.

En annen nabo hadde sett skum renne ut under garasjeporten samme helg. Noe som fikk politiet til å lure på om en eventuell gjerningsmann ville fjerne spor.

Inne i huset var det mye som tydet på at det hadde vært en krangel. Politiet fant ødelagte bilderammer og et blodflekket håndkle. Og det luktet rengjøringsmiddel i garasjen.

I tillegg fikk politiet vite at en svart pickup var observert utenfor Gretchens hjem den aktuelle dagen. Samme type pickup som David Anthony eide.

Ustabil oppførsel

Andre opplysninger pekte også i retning av at det hadde foregått noe kriminelt. Gretchen hadde søkt om skilsmisse så sent som februar 2020.

David hadde flyttet inn hos moren sin, men hadde fortsatt å dukke opp hos Gretchen. Det var derfor hun hadde satt opp et overvåkningskamera.

Davids tidligere sjef fortalte at han hadde endret seg, og at han kunne ha store humørsvingninger. Dette var en av grunnene til at David hadde fått sparken fra treningssenteret.

Da politiet banket på hos Davids mor, Susan, var han borte.

Moren, som også hadde fått tekstmeldingen fra Gretchen om at hun hadde fått covid, sa at sønnen hadde tatt hunden sin og reist den 24. mars. David hadde sagt at målet var Costa Rica.

Nå hadde politiet fått tak i overvåkningsvideoer fra parkeringsplassen ved sykehuset, der Gretchens bil var parkert. Her kunne man se at det var en høy mann som hadde parkert bilen.

Samtidig ventet man på bilder fra overvåkningskameraet utenfor Gretchens hjem. Kameraet var borte, men bildene kunne være lagret i den såkalte skyen.

Gretchen var fremdeles borte, men telefonen hennes beveget seg. Etterforskerne kunne følge med på hvor telefonen koblet seg opp i Pensacola i Florida.

David etterlot seg flere spor på veien. Blant annet på overvåkningskameraer når han forsøkte å selge smykker. Ved ett tilfelle hadde han sagt at smykkene hadde tilhørt et familiemedlem som døde av covid-19.

En kjenning av politiet

Når man kikket nærmere på David, dukket det opp urovekkende informasjon. Han hadde blant annet ranet en videobutikk med en vannpistol, og bare dager før Gretchen forsvant, var han blitt anmeldt og arrestert for å ha fulgt etter noen tenåringsjenter på et kjøpesenter. David Anthony hadde reagert kraftig på arrestasjonen.

Nå sendte politiet i Jupiter ut en etterlysning etter David.

Den 27. mars ble han funnet av politiet i Texas da han var ute og luftet hunden Kobe. Han oppga at så vidt han visste, var Gretchen innlagt på sykehus for covid-19.

Politiet hadde på dette tidspunktet ingen skjellig grunn til å arrestere ham og lot David gå.

Da firmaet bak overvåkningskameraet i Gretchens hjem lyktes med å gjenopprette overvåkningsbilder fra den 20. mars, fikk etterforskerne det travelt. Her kunne man se at Gretchen kom ut og ble overrasket av en høy, svartkledd mann som tvang henne inn i huset. Gretchen forsøkte å skrike om hjelp, men ble brakt til taushet.

Det avgjørende bildet viste ansiktet på mannen som kikket inn i kameraet før det ble skrudd ned. Det var David Anthony.

Nektet i forhøret

Nå hadde politiet mer enn nok bevis til arrestasjon. Politibetjentene Kelly Sanders og Jared Kenerson fant David i New Mexico den 31. mars 2020, mer enn en uke etter at Gretchen var forsvunnet.

I forhør kunne politiet legge fram en rekke bevis mot David, blant annet bildene fra overvåkningskameraene både på sykehuset og utenfor Gretchens hjem. Ingen sykehus hadde opplysninger om at Gretchen var blitt innlagt.

David Anthony nektet hardnakket, og hevdet at Gretchen fremdeles levde. Han sa at Gretchen var blitt med ham etter at hun hadde oppdaget svindel på arbeidsplassen sin. Deres veier skiltes i El Paso. Deretter hadde han ikke peiling på hvor hun var blitt av.

Det var åpenbart for alle hva som hadde hendt, men uten et lik hadde ikke anklagersiden noe å komme med.

Etterforskerne spilte til og med et lydbånd for David, der Gretchens datter Ava bønnfalt David om å fortelle hvor moren hennes var begravet. Han fortsatte å nekte.

POLITIFOTO: Overvåkningskameraer ga fellende bevis, og Davis Anthony ble dømt til 38 års fengsel for kidnapping og drap. Foto: Jupiter Police Department
POLITIFOTO: Overvåkningskameraer ga fellende bevis, og Davis Anthony ble dømt til 38 års fengsel for kidnapping og drap. Foto: Jupiter Police Department Vis mer

Tilståelsen kom til slutt

Det endte med at anklageren og forsvaret begynte å forhandle. 38 års fengsel i stedet for livstid – hvis David avslørte hvor ekskona lå begravet.

Den 21. desember 2020 innrømmet David udåden.

Han hadde drept Gretchen, og pekte ut stedet der han hadde gravd henne ned.

Obduksjonen viste stikkskader på overkropp og i nakke. Hun hadde også skader som viste at hun hadde kjempet for livet sitt.

I januar 2021 falt dommen.

David Anthonys forklaring på hvorfor han hadde handlet som hadde gjort, kan knapt ha vært tilfredsstillende for de pårørende. Han pratet om covid-19 som verdens undergang og noe som han var nødt til å komme unna for enhver pris.

– Jeg forsøkte å stjele noe som ikke var mitt, og i den prosessen tok jeg et liv.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer