Kultur

Drevne tyver

Norske The Cheaters treffer deg midt i fleisen med tøff garasjerock.

Drevne tyver
Publisert
Sist oppdatertThe Cheaters:
«The Cheaters»

 • Utgitt av Big Dipper/Musikkoperatørene
 • Sjanger: Rock
 • Karakter: kkkkkk
  Tønsbergbandet The Cheaters ble en snakkis i musikkmiljøet da de slapp EP-en Do You Want More i fjor. Nå er den selvtitulerte debutplata her, og den viser at gutta lever opp til hypen.

  Solid arv
  The Cheaters bærer inspirasjonskildene utenpå skjorta: Jeg tipper de har hørt på The Who, Sonics, The Kinks, Buzzcocks og The Clash – og det finnes i tillegg likhetstrekk med nyere retrorockere som The Strokes og Baby Shambles.

  Superenergisk
  Det du får, er eksplosiv rett-i-trynet-rock breddfull av energi, en rå, møkkete produksjon som skaper illusjonen av at musikken er spilt inn i garasjen. Musikken er da også som skapt for små, svette lokaler fylt til randen av rockere i trange jeans, stramme skjorter og tunge lugger.

  Imponerende debut
  Det låter fett, energisk og tøft og gir oss følelsen av å befinne oss i en musikalsk tidsmaskin med retning 1966.Vokalist Øyvind Skarsbøe har en imponerende snerrende uslepenhet, bandet har frekke, småsmarte tekster og resultatet er et glimrende stykke retrorock vi gleder oss til å høre fra en konsertscene senere i høst.

  Drevne tyver
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer