Studie om utroskap:

Du blir sterkere og smartere av utroskap

Å oppleve utroskap kan gi deg verdifull livserfaring.

ET SJOKK: Mange som opplever utroskap føler at det er et stort sjokk og en stor sorg.
ET SJOKK: Mange som opplever utroskap føler at det er et stort sjokk og en stor sorg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"What doesn't kill you makes you stronger", sies det. Alle som har opplevd utroskap vet at det er én av verdens verste følelser. Mange sammenlignet følelsen med et dødsfall, og det er veldig smertefullt at personen du stolte på og elsket valgte å bedra deg.

Det er ikke uvanlig at sorgprosessen tar lang tid, og for mange er det vanskelig å stole på noen igjen (for min del tok det faktisk flere år!).

Men, nå viser en ny studie at kvinner som opplever at partneren er utro faktisk går seirende ut av det, og at de blir både sterkere og smartere av den vonde opplevelsen.

Forskere ved Binghamton University i New York og University College London gjennomførte en spørreundersøkelse med 5000 deltakere. Studien viste at kvinner som ble bedratt gikk gjennom perioder med sinne og sorg, men at de i ettertid ble klokere.

Studien forklarer at følelsene vi har etter en slik opplevelse motiverer oss til å unngå lignende situasjoner i fremtiden og vil gi oss personlig vekst.

- Blir smartere og mer kompetente

- Det som ikke knekker deg gjør deg sterkere, er det noe som heter. Når vi mennesker går gjennom noe tøft og vanskelig, bryter det oss ned fordi det er så vondt og smertefullt. Vi må bruke ressurser på å bearbeide, helbrede og komme over det, og da kan vi bli smartere og få mer livskompetanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer