Ung pårørende:

«Du er her når jeg kommer hjem igjen?» spurte Emmas far før han ble kjørt til sykehjemmet

Den dagen ble den tyngste i livet for TikToker Emma Schneider (24).

UNG PÅRØRENDE: Emma Schneider har følt seg alene i sorgen etter at faren fikk diagnosen Alzheimers. Hennes måte å takle det på var å åpne om de vonde følelsene på TikTok. FOTO: Ida Bergersen
UNG PÅRØRENDE: Emma Schneider har følt seg alene i sorgen etter at faren fikk diagnosen Alzheimers. Hennes måte å takle det på var å åpne om de vonde følelsene på TikTok. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

- Jeg er glad i å by på meg selv, lage show og være en karakter, men så skjuler det seg alltid ting bak masken. Jeg innså at det er ikke så mange som prater om hvordan det er å ha det dritt. Derfor ville jeg være den som kunne si at alt er ikke som det ser ut som.

Emma Schneider tar en slurk av den doble cappuccinoen sin. KK møter henne på en kafe på St. Hanshaugen i nærheten av der hun bor i kollektiv.

Mange kjenner nok igjen 24-åringen fra TikTok- hvor hun har over 160 000 følgere samt fra TikTok-serien «Toxic». Hun har også platekontrakt hos Sony Music og holder for tiden på med å skrive og komponere musikk som med tiden skal gis ut. Det kan virke som hun har alt lagt til rette for en strålende fremtid. Men det er også tunge og triste ting i livet hennes som legger en demper på hverdagslykken.

Fra spøk til alvor

Det var da Norge var under «lock down» at Emma bestemte seg for å skaffe seg konto på det populære sosiale mediet TikTok. Til å begynne med laget hun humorvideoer som slo godt an. Men for to år siden fikk familien hennes en brutal beskjed som skulle få henne til å vise flere sider av seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.