KK-MILA: 87 år gamle Reidun Mansrud var den eldste deltakeren under KK-mila 2017 - vi ble med henne på 5 km-etappen! Foto: Malini Gaare Bjørnstad
KK-MILA: 87 år gamle Reidun Mansrud var den eldste deltakeren under KK-mila 2017 - vi ble med henne på 5 km-etappen! Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

KK-mila:

- Du er og blir en stor inspirasjon for oss andre!

Her løper 87-åringen KK-mila!

Publisert
Sist oppdatert

Det var duket for skikkelig godstemning da over 5000 løpeklare og sporty damer var samlet på Bislett stadion den aller første helgen i september - målet for dagen var å gjennomføre 5 km-etappen eller 10 km-etappen under KK-mila.

Blant deltakerne var det spesielt én dame som var ekstra spent på etappen gjennom Oslos gater - nemlig Reidun Mansrud på 87 år som var KK-milas eldste deltaker!

87 år gamle Reidun Mansrud var den eldste deltakeren under KK-mila 2017 - vi ble med henne på 5 km-etappen! Vis mer

Den sporty 87-åringen trener fire ganger i uken på sitt lokale treningssenter, og tidligere i år ble vi med da hun oppfylte drømmen om å klatre. Reidun er og blir en stor inspirasjon, så jubelen sto i taket da Reidun takket ja til å løpe 5 km-etappen under KK-mila 2017 sammen med PT'en sin Linda Ødegaard Tenold - og journalist Malini Gaare Bjørnstad i KK-redaksjonen.

På forhånd hadde Reidun og Linda trent både styrke og løping på mølla, og kort tid før KK-mila hadde 87-åringen gått én mil på skogstur.

LES OGSÅ: Blir du kvalm og får blodsmak i munnen når du løper?

- Du legger press på oss andre!

Før selve løpet satte i gang fortalte Reidun at hun faktisk er vokst opp i en av nabobygårdene til Bislett stadion, og at hun som liten jente pleide å stå på skøyter her.

- Da må det jo være ekstra stas å tenke på at du, så mange tiår senere, skal gjennomføre et halvmil-løp her, Reidun?

- Ja, det blir gøy! svarer den sporty 87-åringen med et smil om munnen.

<strong>RETT FØR START:</strong> Vi fulgte Reidun Mansrud og hennes PT Linda Ødegaard Tenold da de løp 5 km under KK-Mila. Foto: Mina Knudsen
RETT FØR START: Vi fulgte Reidun Mansrud og hennes PT Linda Ødegaard Tenold da de løp 5 km under KK-Mila. Foto: Mina Knudsen Vis mer

Underveis i løpet var det flere som klappet Reidun på skulderen og sa at hun var en stor inspirasjon, og gutta som sto ved vannstasjonen var mektig imponert over den sporty damen.

- Du er sprek! sa én av gutta mens han ga Reidun et glass med vann, mens en annen utbrøt entusiastisk:

- Hadde alle vært som deg!

Reidun gjennomførte 5 km-etappen med glans og entret målstreken etter 58 minutter.

Som seg hør og bør ble Reidun og alle de andre sporty KK-mila-deltakerne feiret med et glass bobler etter endt løp, og KK-mila-konferansier Sigrid Bonde Tusvik gratulerte Reidun med vel gjennomført etappe.

- Det er helt rått! Nå legger du press på oss andre. Det som er slitsomt med dere som blir eldre - dere blir jo bare yngre og yngre! Jeg er 37 år og nekter å løpe, du er 87 år og vil løpe. Jeg må skjerpe meg!

<strong>MEKTIG IMPONERT:</strong> Komiker Sigrid Bonde Tusvik var konferansier under KK-mila, og møtte Reidun etter at hun var ferdig med løpet. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
MEKTIG IMPONERT: Komiker Sigrid Bonde Tusvik var konferansier under KK-mila, og møtte Reidun etter at hun var ferdig med løpet. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

Vi ble med Reidun på 5 km-etappen! Se video i saken!

LES OGSÅ: Slik gikk det med den ikoniske «Schindlers liste»-jenta i den røde kåpen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer