KK-MILA: 87 år gamle Reidun Mansrud var den eldste deltakeren under KK-mila 2017 - vi ble med henne på 5 km-etappen! Foto: Malini Gaare Bjørnstad
KK-MILA: 87 år gamle Reidun Mansrud var den eldste deltakeren under KK-mila 2017 - vi ble med henne på 5 km-etappen! Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

KK-mila:

- Du er og blir en stor inspirasjon for oss andre!

Her løper 87-åringen KK-mila!

Publisert

Det var duket for skikkelig godstemning da over 5000 løpeklare og sporty damer var samlet på Bislett stadion den aller første helgen i september - målet for dagen var å gjennomføre 5 km-etappen eller 10 km-etappen under KK-mila.

Blant deltakerne var det spesielt én dame som var ekstra spent på etappen gjennom Oslos gater - nemlig Reidun Mansrud på 87 år som var KK-milas eldste deltaker!

87 år gamle Reidun Mansrud var den eldste deltakeren under KK-mila 2017 - vi ble med henne på 5 km-etappen! Vis mer

Den sporty 87-åringen trener fire ganger i uken på sitt lokale treningssenter, og tidligere i år ble vi med da hun oppfylte drømmen om å klatre. Reidun er og blir en stor inspirasjon, så jubelen sto i taket da Reidun takket ja til å løpe 5 km-etappen under KK-mila 2017 sammen med PT'en sin Linda Ødegaard Tenold - og journalist Malini Gaare Bjørnstad i KK-redaksjonen.

På forhånd hadde Reidun og Linda trent både styrke og løping på mølla, og kort tid før KK-mila hadde 87-åringen gått én mil på skogstur.

LES OGSÅ: Blir du kvalm og får blodsmak i munnen når du løper?

- Du legger press på oss andre!

Før selve løpet satte i gang fortalte Reidun at hun faktisk er vokst opp i en av nabobygårdene til Bislett stadion, og at hun som liten jente pleide å stå på skøyter her.

- Da må det jo være ekstra stas å tenke på at du, så mange tiår senere, skal gjennomføre et halvmil-løp her, Reidun?

- Ja, det blir gøy! svarer den sporty 87-åringen med et smil om munnen.

RETT FØR START: Vi fulgte Reidun Mansrud og hennes PT Linda Ødegaard Tenold da de løp 5 km under KK-Mila. Foto: Mina Knudsen
RETT FØR START: Vi fulgte Reidun Mansrud og hennes PT Linda Ødegaard Tenold da de løp 5 km under KK-Mila. Foto: Mina Knudsen Vis mer

Underveis i løpet var det flere som klappet Reidun på skulderen og sa at hun var en stor inspirasjon, og gutta som sto ved vannstasjonen var mektig imponert over den sporty damen.

- Du er sprek! sa én av gutta mens han ga Reidun et glass med vann, mens en annen utbrøt entusiastisk:

- Hadde alle vært som deg!

Reidun gjennomførte 5 km-etappen med glans og entret målstreken etter 58 minutter.

Som seg hør og bør ble Reidun og alle de andre sporty KK-mila-deltakerne feiret med et glass bobler etter endt løp, og KK-mila-konferansier Sigrid Bonde Tusvik gratulerte Reidun med vel gjennomført etappe.

- Det er helt rått! Nå legger du press på oss andre. Det som er slitsomt med dere som blir eldre - dere blir jo bare yngre og yngre! Jeg er 37 år og nekter å løpe, du er 87 år og vil løpe. Jeg må skjerpe meg!

MEKTIG IMPONERT: Komiker Sigrid Bonde Tusvik var konferansier under KK-mila, og møtte Reidun etter at hun var ferdig med løpet. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
MEKTIG IMPONERT: Komiker Sigrid Bonde Tusvik var konferansier under KK-mila, og møtte Reidun etter at hun var ferdig med løpet. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

Vi ble med Reidun på 5 km-etappen! Se video i saken!

LES OGSÅ: Slik gikk det med den ikoniske «Schindlers liste»-jenta i den røde kåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer