Vektnedgang:

«Du er så feit at du tar hele fortauet»

Marte har gått ned over 60 kilo, men sliter fremdeles med selvbildet. Kommentarer om utseendet hennes har satt dype spor.

REDD: – Som 19-åring våknet jeg en morgen og tenkte at hvis jeg ikke gjorde noe med min sykelige overvekt, kom jeg til å dø. FOTO: Privat
REDD: – Som 19-åring våknet jeg en morgen og tenkte at hvis jeg ikke gjorde noe med min sykelige overvekt, kom jeg til å dø. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Marte Lund (30) forteller at hun er 173 cm høy og at hun alltid har vært litt røslig. Samtidig har hun bestandig vært aktiv. Hun har en sunn, sterk kropp som tåler både å springe hinderløp, drive med hard styrketrening og løpe en mil i skogen med de to hundene.

Hun har fått kommentarer på størrelsen sin så lenge hun kan huske, og får det fremdeles. Det siste halvåret har hun blitt fatshamet av ukjente på gata to ganger.

Marte orker ikke å høre mer dritt og går nå med musikk eller podcast på ørene uansett hvor hun skal. Alle kommentarene har satt sine spor og det mentale har vært et helvete. Marte håper psykologhjelpen hun nå får kan hjelpe henne med selvfølelsen. Kroppen har hun god kontroll på.

Mobbingen startet tidlig

– Jeg merket at andre foreldre så på meg med et spesielt blikk når jeg tok et ekstra kakestykke i barnebursdager, sier Marte.

– Dette brant seg fast i meg. Fremdeles må jeg vurdere hva jeg kan forsyne meg av uten å få vemmelige blikk når jeg er i nye settinger. Det er akkurat som om folk tror jeg ligger på sofaen og spiser potetgull hele dagen. Sannheten er at jeg spiser sunt, trener mye og lever et aktivt liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer