Eggdonasjon

- Du kan bruke mine egg

Michelle (28) nølte ikke med å stille opp som eggdonor da Linn (28) ville bli mamma igjen. Resultatet ble de nå fire år gamle tvillingguttene Matteo og Milian.

ET SPESIELT BÅND: Venninnene Michelle Stefansen (t.v.) og Linn Fosse Tømte har kommet enda nærmere hverandre etter eggdonasjonen.  Foto: Alexander Dahlstrøm Winger
ET SPESIELT BÅND: Venninnene Michelle Stefansen (t.v.) og Linn Fosse Tømte har kommet enda nærmere hverandre etter eggdonasjonen. Foto: Alexander Dahlstrøm Winger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det var den første utekvelden etter cellegiftbehandlingen, og julebord med jentene i Lillestrøm.

Venninnegjengen som hadde kjent hverandre siden skoledagene i Fetsund, hastet inn på Buddha Bar. Latteren satt løst. Alle var lettet over at Linn Fosse Tømte var blitt frisk av kreftsykdommen. Hjemme i Hakadal passet pappa Thomas ettåringen Emilie.

Så forteller Linn venninnene om drømmen hun bærer på.

LES OGSÅ: Hvordan takker du kvinnen som har gitt deg to barn?

Surrogati i India

Mamma, hun? Alle venninnene visste jo at kreftbehandlingen hadde tatt knekken på den muligheten.

Surrogati og indisk eggdonor, sa Linn.

– Hva? Skal du bruke en fremmed kvinnes egg? Kan du ikke heller bruke mine? Jeg har flere enn jeg trenger.

Venninnen Michelle Stefansen var forferdet over at Linn vurderte å bruke «fremmede» egg for å bli mamma igjen. Der og da, på en bar i Lillestrøm, etter det årvisse jentejulebordet, legges kimen til Matteo og Milians tilblivelse.

– Det var ikke sånn at vi bestemte oss i det øyeblikket. Det er jo ikke akkurat noe julebordtema. Dessuten var jeg veldig usikker på hvordan mannen min ville reagere på at ei venninne skulle stille opp som eggdonor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer