Babylykke:

«Du må runke i en kopp og ta med på mandag» var beskjeden fra legene

Bjørn Einar Romørens første tanke var at det var kleint. Nå er han bare enormt takknemlig.

BABYLYKKE: Sommeren 2019, fikk den tidligere hoppkometen Bjørn Einar Romøren påvist kreft, som ble behandlet med både cellegift og stråling. Denne sommeren kunne han dele en helt annen nyhet. Foto: Tor Kvello
BABYLYKKE: Sommeren 2019, fikk den tidligere hoppkometen Bjørn Einar Romøren påvist kreft, som ble behandlet med både cellegift og stråling. Denne sommeren kunne han dele en helt annen nyhet. Foto: Tor Kvello Vis mer
Publisert

23. juni ble den tidligere verdensrekordholderen i hopp pappa for tredje gang, og på sin egen instagramkonto delte han litt om den kronglete veien dit.

Sommeren 2019 fikk han påvist kreft, og fikk flere behandlinger med cellegift og stråling. Det var som en senskade av dette han ble steril.

- For meg var steriliteten egentlig ikke noe problem. Vi hadde en nydelig gutt og ventet en jente og var sånn sett utrolig heldige, forteller han i instagraminnlegget.

Han og kona Martine Remsøy Romøren hadde likevel bestemt seg for å fryse ned sæd, skriver VG. Det var i den anledning han fikk den kontante beskjeden fra Radiumhospitalet om å runke i en kopp og ta med.

Hyller kona

I innlegget hyller han også kona, som har måttet proppe kroppen full av hormoner - og som har opplevd fortvilelsen over at paret også mistet et barn i prosessen.

- Men med en herlig familie rundt oss har Martine stått løpet ut og resultatet er en nydelig liten jente!, slår Romøren fast, og avslutter innlegget slik:

- Det er mange ting som kan virke uviktige når kreft beskjeden kommer. Men nå sitter jeg med en enorm takknemmelighet for at jeg ble spurt! Og selvfølgelig at det i dag er mulig!!

PÅ SLOTTET: Samme år som han kjempet med kreften, ble Bjørn Einar Romøren invitert sammen med kona Martine Rensøy Romøren da kong Harald og dronning Sonja holdt gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor. Foto: Terje Pedersen / NTB
PÅ SLOTTET: Samme år som han kjempet med kreften, ble Bjørn Einar Romøren invitert sammen med kona Martine Rensøy Romøren da kong Harald og dronning Sonja holdt gallamiddag for Slovenias president Borut Pahor. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Innlegget har fått svært mange positive reaksjoner.

En skriver: «Du er et solid forbilde, Bjørn Einar. Jeg har alltid vært interessert i hopp, og vært en fan av deg. Etter alt jeg har lest, hørt og sett de siste årene, så står respekt - og beundringsbarometeret og «bevrer» på maks. Barna har en stødig og beundringsverdig far! Gratulerer 🎉».

Flere kjentfolk har også kommentert på innlegget, blant dem håndballspiller Anja Hammerseng Edin, som deltok sammen med Romøren i Mesternes Mester:

«Gratulerer så mye. Det er så sterkt å lese dine refleksjoner og ærlighet. Barna deres er heldige som vokser opp med dere som sterke rollemodeller. Takk🙏😃».

Et sterkt forbilde

Mange lot seg bevege av den tidligere hoppkometen da han deltok i NRK-programmet «Mesternes Mester» i fjor.

Sammen med andre kjente idrettsprofiler deltok han i de knalltøffe øvelsene selv om kreftene på langt nær var de samme etter å ha gjennomgått den tøffe livskrisen.

– Han er blitt et sterkt forbilde for kreftoverlevere i hele Norge, og da spesielt menn. Det har ikke vært så mange mannlige forbilder som har snakket åpent om sin kreftsykdom tidligere, uttalte generelsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstavold Ross, den gangen.

I forkant av programmet uttalte Romøren selv til VG at han hadde en personlig agenda med deltakelsen.

– Det er ikke bare en personlig seier for meg å være med i Mesternes mester. Det er også viktig for meg å vise alle andre som har vært der jeg har vært, at det går an å komme seg opp og frem igjen etter en slik runde.

KK har vært i kontakt med Bjørn Einar Romøren, som tirsdag formiddag ikke ønsker å kommentere nyheten ytterligere.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer