OCD

Eileen (44) er livredd for å bli skitten

– Jeg hadde endelig begynt å få litt kontroll, men så kom koronapandemien, og jeg ble sykere enn jeg noen gang har vært.

OCD: Eileen Elisabeth Bærentz har OCD og er besatt av å holde seg sel og alt rundt seg rent. FOTO: Astrid Waller
OCD: Eileen Elisabeth Bærentz har OCD og er besatt av å holde seg sel og alt rundt seg rent. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Eileen Elisabeth Bærentz har tvangslidelsen OCD (Obsessive-compulsive disorder). Hun er redd for det som for folk flest kan være litt ekkelt, men hos Eileen stikker det mye dypere. Hun er aller mest redd for kroppsvæsker og avføring. Hun er livredd for å få skitt og lort på seg, og aldri bli kvitt det.

– For å unngå at jeg skal være ekkel og skitten, har jeg en haug med ritualer jeg følger. Og selv om jeg av og til klarer å motstå trangen til å vaske, er tankene alltid der, sier Eileen og ser fortvilet på KKs utsendte.

– Jeg er så sliten av å være redd hele tiden, at jeg ikke har noe liv lenger. Det eneste jeg ønsker er å få riktig behandling for OCD, men dette er det kun noen få spesialister som kan. Nå er det sommerferie, og jeg må bare vente til jeg får plass på fire dagers OCD behandling på Gaustad sykehus. Siden jeg ikke er suicidal, stiller jeg dessverre bakerst i køen.

Eileen har vært gjennom denne tøffe eksponeringsterapien før, og vet hva hun går til. Men selv om hun beskriver de fire dagene er et helvete, og hun får mange «lekser» etterpå, vet hun at det er det eneste som hjelper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer