Rusmisbruk:

Eks-narkomane Linn (31) begynte å ruse seg som 14-åring: - Jeg drakk GHB som om det var vann

- Mamma sov med telefonen under puta fra dag én. Hun var livredd for å bli oppringt med beskjed om at jeg var død.

KOM SEG UT AV RUSEN: Å skaffe meg hunden min - kompis - var mitt første skritt på veien mot å bli rusfri, etter ti år i tung rus, sier Linn. Foto: Astrid Waller
KOM SEG UT AV RUSEN: Å skaffe meg hunden min - kompis - var mitt første skritt på veien mot å bli rusfri, etter ti år i tung rus, sier Linn. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når jeg nå tenker tilbake på den brutale tida er det ordet håpløshet som stikker seg ut i hodet mitt. Håpløshet blandet med galskap og maktløshet. Jeg var helt på bunn, og hadde ikke kontroll overhodet - verken på meg selv eller andre. Det sier 31 år gamle Linn Bergskaug Carlsen til KK.

Hun er blond, blid og helt uforskamma fresh. Sammen med hunden sin Kompis skinner hun om kapp med sola denne fine tirsdagen i Frognerparken. Hvem skulle tro at hun her har lagt bak seg over 10 år i tung rus? At hun som bare er 31 år har både funnet veien inn og ut av rusen og vært rusfri i fem år.

- Det var GHB'en som var mitt hjem, og min største kjærlighet. Helt siden jeg tok min første slurk trodde jeg at det var det som var meningen i livet for meg. Dopet ga meg endelig den freden og den tryggheten som jeg ønsket meg.

Hun drakk det som om det var vann. Uten GHB i kroppen kunne ikke Linn en gang se seg i speilet, da kom selvforakten - og skyldfølelsen. Hun hatet seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer