Kvinner & kroner:

Eksperten hjelper deg: Slik får du snakket med banken din

Hun har behov for å snakke med et menneske i banken sin og ikke en robot. Hva skal hun gjøre?

KVINNER & KRONER: I dag er det mange banker som er gått bort fra det å ha personlige rådgivere som følger kunden ­gjennom hele kundeforholdet. Foto: NTB
KVINNER & KRONER: I dag er det mange banker som er gått bort fra det å ha personlige rådgivere som følger kunden ­gjennom hele kundeforholdet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ofte leser jeg «snakk med banken din» i artikler som handler om folk som har fått økonomiske problemer. Men det er mange, mange år siden det var en person i banken jeg ­følte at jeg kunne snakke med eller visste ­navnet på. Sist jeg «snakket med» banken min, var det med en chatbot, som jeg brukte evigheter på å komme meg rundt for å komme i kontakt med en kunderådgiver. Hvordan kan man egentlig snakke med banken sin i en sårbar økonomisk ­situasjon når det ikke er noen der du ­kjenner eller har noe forhold til? Har du noen tips?

hilsen rådvill bankkunde

Cecilie Tvetenstrand er spare- og forbrukerøkonom i Storebrand. Her er hun fotografert av Astrid Waller til KK i februar 2023.
Cecilie Tvetenstrand er spare- og forbrukerøkonom i Storebrand. Her er hun fotografert av Astrid Waller til KK i februar 2023. Vis mer

I dag er det mange banker som er gått bort fra det å ha personlige rådgivere som følger kunden ­gjennom hele kundeforholdet. I stedet er det en robot som gir svar på de vanligste kundespørsmålene. På den måten får rådgiverne bedre tid til å snakke med de kundene som trenger en personlig samtale.

Jeg anbefaler deg å sende en e-post til kundeservice, og be om et møte med en rådgiver. Jeg forstår at det kan være tøft å åpne seg til en person du ikke kjenner, men du skal vite at de som jobber som rådgivere i bank, stort sett er veldig hyggelige og kunnskapsrike, og ikke minst ønsker de å hjelpe deg med å finne en god løsning på situasjonen din.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer