Vold i nære relasjoner

Ektemannen gjorde Kristin fysisk og psykisk syk

Et spørsmål fra en samtaleterapeut skulle vise seg å endre alt.

BLE FYSISK OG PSYKISK SYK: Legene klarte ikke finne ut hvorfor Kristin hadde sterke smerter i hele kroppen, før ett spørsmål fra en samtaleterapeut endret alt. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
BLE FYSISK OG PSYKISK SYK: Legene klarte ikke finne ut hvorfor Kristin hadde sterke smerter i hele kroppen, før ett spørsmål fra en samtaleterapeut endret alt. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Det startet med smerter i nakken og hodet, og utviklet seg fort til å spre seg over hele kroppen. Jeg begynte å få vondt i alle ledd, selv fingrene, og var overbevist om at jeg hadde fått en alvorlig sykdom. Smertene var så intense at jeg ikke klarte å sove om natten, forteller «Kristin».

Kvinnen, som ønsker å fortelle sin historie anonymt, fikk for noen år siden sterke fysiske smerter i hele kroppen.

Hun oppsøker fastlegen sin som henviser henne til en rekke forskjellige behandlere, men ingen klarer å finne ut hva det er som feiler henne.

Til slutt ender hun opp hos en samtaleterapeut som begynner å stille spørsmål om hvordan hun har det på hjemmebane. Hvordan har de det egentlig, hun, barna og ektemannen «Stian»?

– Da kjente jeg umiddelbart at dette var et område jeg ikke hadde lov til å snakke om. Jeg visste jo at alt jeg snakket med terapeuten om, måtte jeg fortelle til Stian i etterkant. I starten svarte jeg derfor at han var verdens beste mann og at jeg satte stor pris på at jeg var så heldig å ha ham.

– Så spurte hun meg om vi inngikk kompromisser og jeg svarte at jeg selvfølgelig gjorde det. «Men gjør han det da?» spurte hun, og da løsnet alt. Jeg svarte ingenting, men den timen endret meg. Det spørsmålet satte i gang en prosess i hodet mitt, hvor jeg begynte å innse at alt som skjedde hos oss ikke var normalt i det hele tatt, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer