Dorothy Stratten

Ektemannen tålte ikke konas suksess - drepte henne bestialsk

– Han var en veldig syk mann, sa Hugh Hefner etter Dorothy Strattens død.

TRAGISK SKJEBNE: Dorothy Stratten var Playboy-modellen som sto på trappene til en karriere i Hollywood. Men proporsjonalt med hennes suksess, økte ektemannens sjalusi. FOTO: NTB Scanpix
TRAGISK SKJEBNE: Dorothy Stratten var Playboy-modellen som sto på trappene til en karriere i Hollywood. Men proporsjonalt med hennes suksess, økte ektemannens sjalusi. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

18-årige Dorothy Stratten hadde mye foran seg. Som lettkledd modell var det kanskje ikke høythengende filmpriser hun i utgangspunktet hadde satt seg fore, men da ungjenta fra Canada reiste til Hollywood i 1978 skulle hun komme til å sette et tydelig avtrykk etter seg. Et blodig avtrykk som varer den dag i dag, 40 år senere.

Småbyjente

Lyshårede Dorothy Hoogstraten ble født i Vancouver i Canada 28. februar 1960. Foreldrene var immigranter fra Nederland, og Dorothy var eldst av tre søsken. Mens hun gikk på videregående jobbet Dorothy på en hamburger-restaurant, og i 1977 kom 26 år gamle Paul Snider inn – i lang pelskåpe – og sa med et skjelmsk smil:

«Hei. Hva heter du?»

Dorothy og den ni år eldre Snider begynte å date, og han overtalte henne senere til å la seg avfotografere på en serie nakenbilder.

I 1978 sendte han bildene til Playboy.

Mannen manager

Å distribuere nakenbilder av kjæresten er kanskje ikke det mest aktverdige å bedrive for en god kjæreste. Men så var Paul Snider heller ikke den gjennomsnittlige kjæreste. Han skal ha jobbet som promotør og hallik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer