Samliv:

Ekteparet Franziska og Christian har ikke delt soverom på 16 år

– Never change a winning routine, sier Christian.

SAMLIV: - Vi har faktisk aldri hatt det bedre enn etter at vi skilte lag om natten, sier ekteparet. FOTO: Privat
SAMLIV: - Vi har faktisk aldri hatt det bedre enn etter at vi skilte lag om natten, sier ekteparet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Det var Franziska som kom med forslaget for 16 år siden, for å få mest mulig uforstyrret søvn. Vi har et forhold hvor vi kan snakke om alt, så jeg tok det ikke ille opp, forteller ektemannen Christian.

– Og det tok ikke lange tiden før jeg også oppdaget alle fordelene med «sleep divorce». Selv om vi begge har måttet overbevise venner om at det slett ikke er noe galt med forholdet vårt. Vi har faktisk aldri hatt det bedre enn etter at vi skilte lag om natten. Nå våkner begge uthvilte, klare til å gå løs på dagens oppgaver, enten det er hverdag eller helg.

Franziska (50) og Christian (43) Benedict er opprinnelig fra Lübeck i Tyskland, men de har bodd i Sverige de siste ti årene. De har vært gift i 16 av de 20 årene de har vært kjærester, og sammen har de barna Hendrik (26), Jonathan (16), Lovis (15), Lilith (14) og Bela (12). Franziska jobber som morsmålspedagog i Uppsala kommune, og Christian er søvnforsker ved Uppsala Universitet. Han har også skrevet boken «Sømn, sømn, sømn».

– Da jeg ble tobarnsmamma, følte jeg enorm trang til å kunne sove uforstyrret når begge barna sov, sier Franziska og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer