Kroppshår

Eldinas ansikt gikk viralt

«Hvis kjæresten min ikke trenger å nappe sine øyebryn, hvorfor skal jeg?»

KROPPSHÅR: Eldina Jaganjac barberte og nappet i mange år bort hår i ansiktet. Nå tar hun kampen opp for at kvinner kan se ut som de gjør, og som de selv ønsker. Foto: Christine Vassaux Noe
KROPPSHÅR: Eldina Jaganjac barberte og nappet i mange år bort hår i ansiktet. Nå tar hun kampen opp for at kvinner kan se ut som de gjør, og som de selv ønsker. Foto: Christine Vassaux Noe Vis mer
Publisert

Danske Eldina Jaganjac har vanskelig for å forstå at det faktum at hun lar kroppshåret gro, kan være interessant for hele verden. Hun mener at det ikke burde skape så mange reaksjoner at hun ser ut som hun gjør.

Da Eldina Jaganjac ble tenåring, begynte hun som andre å få hår under armene og på beina. Dessuten begynte øyebrynene hennes å vokse mer sammen.

Det gikk ikke lang tid før hun oppdaget at det forventes at kvinner fjerner hår på kroppen. Så i mange år følte hun også et press til å gjøre det. Men for litt over et år siden lot hun det gro.

Ikke fordi hun synes det er bedre å la det gro, men fordi hun nekter å fjerne hår bare for å passe inn i en bestemt bås.

– Problemet er at det er en forventning om at kvinner skal fjerne hår på kroppen. Det irriterer meg. Hvis kjæresten min kan gå ut døra uten å barbere beina sine, hvorfor skal ikke jeg kunne gjøre det samme? Hvis han ikke trenger å nappe brynene, hvorfor skal jeg?

Artikler i internasjonale medier

Den britiske nettavisen Unilad var den første utenlandske avisen som skrev om Eldinas kroppsbehåring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer