Flyttet fra Oslo til Lofoten:

Elin (47) var alltid opptatt, alltid på vei - så brast boblen

– Jeg hørte en sterk stemme inni meg som sa: «Ta en pause og dra til havet. Bo i et fiskevær i Lofoten.» Så dro jeg.

NORD: Det er noe med fjellene, havet og roen her i nord. Naturen har lært Elin å hente frem kraften inni seg. Det lærer hun nå bort til andre. FOTO: Nina Bull-Engelstad
NORD: Det er noe med fjellene, havet og roen her i nord. Naturen har lært Elin å hente frem kraften inni seg. Det lærer hun nå bort til andre. FOTO: Nina Bull-Engelstad Vis mer
Publisert

Elin var juristen og lederen som hadde alt på stell.

– Jeg hadde alt jeg hadde ønsket meg. To skjønne barn, nydelig leilighet i Oslos beste strøk. Flott mann. God utdannelse. Og en drømmejobb i musikkbransjen, som leder for GramArt, artistenes organisasjon.

Det var i hvert fall slik det så ut fra utsiden.

På innsiden var det annerledes. Ekteskapet skrantet, og Elin strevde med en følelse av ikke å strekke til. En meningsløshet hun ikke klarte å sette ord på. Og en uro hun ikke forsto.

– Jeg hadde hele livet holdt et høyt tempo, uansett om det var på jobb, trening, eller i ferier. Alltid opptatt, alltid på vei, forteller hun. Det var sånn jeg trodde det skulle være. En endeløs rekke av oppnåelser jeg kunne krysse av på en liste.

Så sprakk boblen. Ekteskapet og drømmen om kjernefamilien gikk i knas.

– Det føltes som om beina ble slått vekk under meg. For hvem var jeg nå? Hvor skulle jeg gå? De store spørsmålene meldte seg på. Og selv om jeg forsøkte å skyve dem bort, klarte jeg det ikke. Jeg måtte velge mellom å fortsette å løpe fra meg selv, eller gå en ny og ukjent vei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer