Mord

Elin ble brutalt drept i sin egen leilighet: - Den ene halvdelen av meg var borte

Inga og Elin var tvillinger - de delte alt, og var totalt avhengige av hverandre. For 20 år siden ble Elin revet vekk fra livet til Inga på verst tenkelig måte.

TVILLINGER: Inga og Elin var tvillinger og var totalt avhengige av hverandre. Så skjedde det som aldri skulle skje. Elin ble revet vekk fra livet til Inga på verst tenkelig måte.  Foto: Privat
TVILLINGER: Inga og Elin var tvillinger og var totalt avhengige av hverandre. Så skjedde det som aldri skulle skje. Elin ble revet vekk fra livet til Inga på verst tenkelig måte. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inga Dalsegg (42) ble født i Trondheim sammen med tvillingsøsteren sin, Elin. Familien flyttet mye, men søstrene var alltid sammen – helt til de skulle begynne med studier.

Elin var den mest fornuftige av de to, og endte dermed opp med ingeniørstudier. Sommeren 1996 startet Inga med kunststudier i England, mens Elin jobbet i et ingeniørfirma i Ålesund.

– Det var en utrolig vanskelig avgjørelse siden jeg ikke kunne ta Elin med meg. Vi hadde jo aldri vært fra hverandre over lengre tid før. Vi var utrolig nært knyttet til hverandre – vi utfylte hverandre, sier Inga.

Inga følte seg aldri som et eget individ, men som en halvdel av en person. «En av tvillingene», som folk flest sa. De var uatskillelige.

– Vi var skoleflinke begge to, men vi valgte å utvikle oss i forskjellige retninger, slik at vi kunne mestre dobbelt så mange oppgaver.

LES OGSÅ: - Jeg så aldri på min far som en drapsmann - for meg var han bare pappa

Ble brutalt drept i egen leilighet

31. oktober, samme år som Inga flyttet til England, tok livet en drastisk vending. Elin og kjæresten Jin ble myrdet hjemme i sin egen leilighet. Dette var kun seks uker før søstrene skulle fylle 22 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer