Elisabeth Werp

Elisabeth Werp: - Det viktigste er å arbeide. Hver dag

Billedkunstneren vil skape et univers gjennom kunsten sin. Da gjelder det bare å gjøre én ting.

JOBBER MYE: - Jo mer jeg arbeider, dess flere motiver, ideer og assosiasjoner kommer frem, sier Elisabeth Werp. Foto: Anne Vesaas
JOBBER MYE: - Jo mer jeg arbeider, dess flere motiver, ideer og assosiasjoner kommer frem, sier Elisabeth Werp. Foto: Anne Vesaas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elisabeth Werp er billedkunstner og bor og arbeider i Oslo. Hun har stilt ut verk på Henie Onstad Kunstsenter, Stenersenmuseet, Galleri Brandstrup, Galleri Trafo, Kunstnerforbundet, i tillegg til i Italia, Frankrike, Østerrike og USA. I 2014 mottok hun Aksel Waldemar-prisen som årets billedkunstner. 

Det er som å tre inn i en fordums verden når man skyver den tunge, røde fløyelsgardinen til side og stiger inn i Tømmerlåven på Nyfossum, som er en del av Blaafarveværket. Gardinen faller på plass bak oss og stenger dagslyset ute.

Gir alt hele tiden

Musikk høres fra et av rommene: Carmina Burana, Pink Floyd og Gabriel Yared virker som det perfekte bakteppet for den drømmeaktige verden som åpenbarer seg her mellom laftede vegger og gulv. Elisabeth Werp selv ser ut som om hun er kommet rett ut fra det store herskapshuset over tunet, med sitt vakre poetiske utseende.

Hva er viktig for deg som kunstner?

– Å arbeide. Hver dag. Gi alt jeg har hele tiden. Holde fokus mot det som betyr noe for mitt liv, selv om det er langt fra kunstnerisk korrekt. Beholde leken og alvoret side om side. Å mane frem et stadig bedre maleri. Å komme så nær opptil mine indre bilder som mulig. Utvikle mitt kunstnerskap gjennom mer kunnskap og eksperimentering med nye materialer, teknikker og redskaper, slik at mestring av håndverk og visuell formidling kan maksimalisere mitt eget potensial til å grave ut rommene her inne, sier hun til magasinet KUNST. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer