Julepynt:

Elise pynter juletreet 1. november hvert år

. . . og vent til du får se resten av huset.

JULEPYNT: Elise og datteren Natalie Nystrand elsker jula og har mange tradisjoner sammen i høytida. Foto: Privat
JULEPYNT: Elise og datteren Natalie Nystrand elsker jula og har mange tradisjoner sammen i høytida. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Elise Nystrand fra Skien har alltid vært glad i jula, men etter at hun fikk dattera Martine Natalie (14), har høytida virkelig blitt årets høydepunkt for henne.

- Jul er et samlingspunkt, hvor man som familie, eller venner, kan finne noe å gjøre sammen. Ei tid da man kan skape mange små tradisjoner, som gir glede. For oss har det blitt å henge opp julepynten 1. november, sier Elise Nystrand.

Saken har tidligere blitt omtalt av Telemarksavisa.

Krasse tilbakemeldinger

Nystrand forteller at hun og dattera var litt seine med å få opp pynten i år, da de først fikk opp treet og dekorerte resten av huset 4. november.

Det er likevel tidlig nok til at flere lar seg hisse opp.

PEISKOS: Julestrømpene er allerede hengt over peisen. Foto: Privat
PEISKOS: Julestrømpene er allerede hengt over peisen. Foto: Privat Vis mer

- Voksne folk har gjerne sterke meninger om hvordan du selv skal ha det hjemme hos deg. Jeg deler bilder av julepynten på sosiale medier, og da er det flere som svarer. De er ikke redde for å si hva de mener, sier Nystrand.

- Hva synes du om at folk reagerer på det?

- Jeg tar meg ikke nær av det. De kan slappe helt av, jeg har ikke tenkt å invitere dem inn til meg.

Nystrand sier folk flest er krasse i kommentarene på sosiale medier, men at ingen heldigvis har vært uhøflig overfor henne.

- Når jeg sender bilder av at julepynten er oppe to måneder før jul, hender det at jeg får meldinger på Snapchat og Instagram. «Det må du slutte med.» «Er du for tidlig ute?» Det er mange som svarer på den måten, sier Skiens-kvinnen.

STEMNING: Elise Nystrand dekorerer hele huset før jula virkelig setter inn. Da føler hun at man kan nyte pynten over en lengre periode, og man slipper stressfaktoren brf å pynte boligen rett før jul, når man har mange andre ting å gjøre. Foto: Privat
STEMNING: Elise Nystrand dekorerer hele huset før jula virkelig setter inn. Da føler hun at man kan nyte pynten over en lengre periode, og man slipper stressfaktoren brf å pynte boligen rett før jul, når man har mange andre ting å gjøre. Foto: Privat Vis mer

- Tar bort stressfaktor

Hun har ingen problemer med at folk har andre synspunkter om når man burde ta fram julepynten, eller vil gjøre ting annerledes.

34-åringen mener at det føles veldig naturlig for henne og dattera å gjøre det så tidlig. Hun føler det tar bort en av faktorene som kan føre til stress like før julaften.

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Og så har vi jo mye fin pynt. Tar vi opp pynten tidlig, kan vi kose oss med den i mye lengre tid, enn om vi setter det opp ei uke før jula er over, sier hun.

Nystrand fikk dattera Natalie da hun var 20 år. Da var det som om noe endret seg, og julegleden ble med ett mye sterkere.

- Jeg har vokst opp med ei fin og tradisjonsrik jul, og har ingenting å utsette på den. Men min julestemning er nok over middels sterkere enn hos de fleste andre, sier hun stolt.

JULETRE: Det skal ikke stå på juletrepynten hjemme hos Elise. Foto: Privat
JULETRE: Det skal ikke stå på juletrepynten hjemme hos Elise. Foto: Privat Vis mer

- Ikke under treet

Hun forteller at julestemninga ikke kommer under treet, men av tradisjoner, øyeblikk som deles, og bare det å være sammen med dem man er glad i.

På spørsmål om det er noe hun ønsker å tilføye i saken, må hun tenke seg litt om, før hun svarer følgende:

- Jeg vil ønske hele den norske befolkningen en fin jul, det er ikke så mange gangene jeg vil få muligheten til det, sier Elise Nystrand.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet