Amahl Pellegrino:

Eliteseriespilleren hadde ikke råd til fotballkontigenten

- Det tok tid før jeg skjønte hvor mye mamma slet for å få endene til å møtes. Vi hadde jo alltid mat.

AMAHL PELLEGRINO: - En Amahl Pellegrino i 2023 kunne umulig ha klart å komme seg hit hvor jeg er i dag, med den økningen av kontingentene som har vært. Det kosta 1200 den gangen, men har blitt mangedoblet siden, sier han. Her som ung og lovende knøtt på Drammensklubben Skiold. Foto: Privat
AMAHL PELLEGRINO: - En Amahl Pellegrino i 2023 kunne umulig ha klart å komme seg hit hvor jeg er i dag, med den økningen av kontingentene som har vært. Det kosta 1200 den gangen, men har blitt mangedoblet siden, sier han. Her som ung og lovende knøtt på Drammensklubben Skiold. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Da Amahl Pellegrino tok imot prisen som Eliteseriens beste spiller i november 2022, på Marienlyst stadion i hjembyen Drammen der alt startet, gråt han.

Det var aldri gitt at en spinkel gutt fra Hedensrud, som drømte om å bli fotballproff og å få råd til å kjøpe et hus til mora si, skulle lykkes med noen av delene.

At en som vokste opp med en fattig alenemamma til fire, Sarah, som jobbet både dobbelt og trippelt og var uten mulighet til å følge opp fotballen, likevel skulle klare det.

I 2021 vant han seriegull med Bodø/Glimt. Året etter tok de sølvet sammen. Og med sine 25 mål var han både toppscorer i Eliteserien og blant dem som hadde sørget for flest målgivende pasninger.

Det er i fotballen, som i livet - det er ingen som er bedre enn det laget du har med deg.

Da boken om Amahl Pellegrino kom ut med bok høsten 2022 - Fotballproff mot alle odds var Helle en av flere som var viet et eget kapittel.

En voksen dame av beste sort

«Hadde det ikke vært for Helle Fretheim, en fotballmamma fra Åskollen, hadde jeg ikke vært fotballspiller i dag. Så enkelt. Så sjukt tilfeldig, forteller han i boken som er skrevet av forfatter Karianne Braathen og gitt ut på Sitamoja forlag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer