Rusproblemer

Elskede barn havner også i trøbbel

Lise Mühlhausen hadde aldri trodd at hennes sønn skulle få rusproblemer. Han kom jo fra et så godt hjem.

RUSPROBLEMER: – Jeg er fullstendig overbevist om at den viktigste jobben med barna våre er å lære dem at de skal ta ansvar for seg selv, sier Lise Mühlhausen. FOTO: Jaqueline Fluri
RUSPROBLEMER: – Jeg er fullstendig overbevist om at den viktigste jobben med barna våre er å lære dem at de skal ta ansvar for seg selv, sier Lise Mühlhausen. FOTO: Jaqueline Fluri Vis mer
Publisert

Foreldre kan bli drevet så langt at de finner på å lyve for sine barn – for å få dem til å fortelle sannheten. Lise Mühlhausen og Peter Mygind sto i nettopp den situasjonen for om lag ti år siden. Deres 15 år gamle sønn Julius røykte hasj. Det vil si: De hadde det på følelsen, og de var svært bekymret. Men han ville ikke innrømme det. I sin fortvilelse fant de på en løgn. At Peter i forbindelse med at han øvde seg til en tv-rolle, ville få besøk av en narkotikahund hjemme i huset deres neste dag. Forventningen var at Julius ville merke at jorda brant under seg og at han ville si sannheten. Men han var fullstendig likegyldig. Og Lise og Peter ble så flaue at de vekte ham midt på natten og fortalte at de hadde løyet for ham. Noe han heller ikke reagerte særlig på. Og hva skulle de så gjøre?

Lise sitter på det samme kjøkkenet som den gang dannet rammen for mange frustrerte samtaler mellom henne og Peter. For her satt de og snakket mens yngstesønnen Valdemar hadde gått til sengs og Julius satt på rommet sitt bak låst dør. Julius kom seg ut av misbruket, men det krevde en lang og seig innsats.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer