Medfødt hjertefeil:

Emilie var bare åtte år da hun fikk kjenne på dødsangsten

– Da jeg ble satt på venteliste, visste jeg at jeg kom til å dø dersom jeg ikke fikk et nytt hjerte i tide.

FEIRING: På graduation i 2017, hvor Emilie var ferdig utdannet sykepleier fra University of Stirling i Skottland. FOTO: Privat
FEIRING: På graduation i 2017, hvor Emilie var ferdig utdannet sykepleier fra University of Stirling i Skottland. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Emilie Mikalsen (27) bor i Moss. Hun og tvillingsøsteren ble tatt med akutt keisersnitt seks uker før terminen da legen ikke hørte Emilies hjerteslag på ultralyd. Hun er den eneste i familien med medfødt hjertefeil og hjertesykdom generelt.

Legene har ikke funnet årsaken til at hun ble rammet. Både tvillingsøsteren og storebroren er friske. Kardiologene trodde transplantasjon lå langt frem i tid for Emilie, men den store hjertesvikten gjorde at hun ble satt på venteliste allerede som åtteåring.

– Jeg hadde aldri vært her hvis det ikke var for organdonasjon, og håper at enda flere tenker over det, snakker om det med sine nærmeste, og tar et standpunkt. Organdonasjon redder liv, det er jeg et levende bevis på, sier Emilie.

Skjønte alvoret

– Barndommen min var veldig fin, til tross for at den var preget av mye sykdom og utallige sykehusinnleggelser. Jeg har alltid elsket å lære og satte inderlig stor pris på de dagene jeg var «frisk nok» til å gå på skolen, forteller Emilie.

– Jeg var selv veldig opptatt av at jeg kunne være «hun syke» når jeg var på sykehuset, men så fort jeg kom hjem så var jeg frisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer