Brann

Emma reddet barna da huset brant: – Jeg var mer død enn levende

For to år siden gikk seksbarnsmoren Emma Schols inn i flammene for å redde barna sine. Hun fikk brannskader på 93 prosent av kroppen, men overlevde mot alle odds.

STOR FAMILIE: Emma med barna Albin, William, Mollie, Melwin, Nellie og Oliwer. FOTO: Frida Funemyr
STOR FAMILIE: Emma med barna Albin, William, Mollie, Melwin, Nellie og Oliwer. FOTO: Frida Funemyr Vis mer
Publisert

Om morgenen den 3. september i 2019 ble livet snudd opp ned for Emma Schols (32). Før dette øyeblikket da eneboligen begynte å brenne hadde familien en helt vanlig hverdag med jobb, skole og fritidsaktiviteter. Men flammene forandret alt. I løpet av sekunder var husets første etasje overtent. Emma forsto umiddelbart at hun ikke ville klare å slukke brannen. Hele stuearealet var et inferno av flammer.

Nå handlet det bare om å redde barna.

Hun fikk ut sine yngste sønner, og kjempet seg deretter opp i andre etasje gjennom intens varme og røyk, for å redde resten av søskenflokken. Med overmenneskelige krefter lyktes hun i å løfte minstemann Mollie ut av sprinkelsengen, og deretter få med seg de andre barna ut av huset via en stige.

På mirakuløst vis klarte alle barna å komme seg uskadet ut. Selv hadde Emma så alvorlige brannskader at huden på armer og ben bokstavelig talt flerret av. Hun var sist ut, og ble kjørt i ambulansehelikopter til sykehuset i Uppsala.

Kamp for å overleve

Her begynte en flere måneder lang kamp for å overleve. Med så omfattende brannskader er det få som overlever, og Emma svevde lenge mellom liv og død. Hun ble bandasjert fra topp til tå for å beskytte åpent vev, og deretter lagt i narkose. Etter flere og potensielt livstruende infeksjoner snudde det endelig, og hun kunne begynne den smertefulle reisen tilbake til livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer