Leukemi

Emthe skulle bare til sjekk på legevakten - ble på sykehus i 18 måneder

Alvorlig kreftsykdom og 18 måneder på sykehus har gitt Emthe (43) et helt nytt syn på livet.

ENDELIG KREFTFRI: Etter et par år med flere tøffe cellegiftkurer og en stamcelletransplantasjon er Emthe endelig kreftfri. FOTO: Privat
ENDELIG KREFTFRI: Etter et par år med flere tøffe cellegiftkurer og en stamcelletransplantasjon er Emthe endelig kreftfri. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Positivt tankesett kan i seg selv ikke kurere kreft, men for mange er det helt nødvendig for å klare seg gjennom en vanskelig tid. Da Emthe Kathrin Vollstad (43) for to år siden fikk diagnosen Akutt myelogen leukemi (AML), var det som om hele kroppen hennes satte inn et ekstra gir.

– Den dag i dag vet jeg knapt hva AML står for, da jeg ikke ville skremme meg selv ved å lese for mye om sykdommen. Jeg tror det kunne ha ført til at jeg mistet håpet og håp er noe av det viktigste vi har. Alle andre trodde jeg kom til å dø, men det gjorde ikke jeg. Mitt fokus var å være så positiv jeg bare kunne, sier hun.

Trodde symptomene skyldtes stress

De første symptomene kommer på tampen av 2017. Emthe, som er utdannet sykepleier og ambulansearbeider, jobbet da som erfaringskonsulent og drev et prosjekt for pårørende innen psykisk helse og rus.

Jobben er givende men stressende og i starten tror hun at den store vektnedgangen og shabby følelsen skyldes at hun har for mange jern i ilden.

– Jeg begynte også å få blåmerker over hele kroppen, smakssansen forandret seg og tannkjøttet mitt var hovent. Jeg var noen turer innom legen for å finne ut hva det kunne være, men ble ikke helt tatt seriøst, forteller Emthe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer