Kultur

En bok på øret

Lydbøker er perfekt for late sommerdager.

Publisert
Sist oppdatert
Sommer og litteratur hører sammen som hånd i hanske, og på lange, late stranddager passer det ekstra bra med bøker som ikke en gang krever at du gjør jobben med å bla om en side etter en annen. Med en god lydbok i veska er du klar for anstrengelsesfrie sommerdager.MIRAKLENE I SANTO FICO av Dennis Smith
Hva gjør innbyggerne i en liten italiensk landsby når en ny motorvei legges utenom deres beskjedne avkrok, og ingen busser bringer turisttrafikk lenger? Jo, de iscenesetter et aldri
så lite mirakel i den lokale kirken. En sjarmerende roman.

Oversatt av Kristin Gjerpe,
lest av Trond Stamsø Munch.
9 cd-er. Lydbokforlaget, kr 399ORKESTERGRAVEN av Unni Lindell
En psykologisk thriller om hva et menneske er i stand til å gjøre når virkeligheten blir for tøff å leve i. Fiolinisten Siv Ellen Blad blir funnet drept i en veigrøft på Vinderen. Cato Isaksen famler i blinde – før han oppdager at morderen finnes i uhyggelig nærhet.

Lest av Håkon Ramstad, 7 cd-er.
Lydbokforlaget, kr 339SAMTALE MED ENGELEN av Nick Hornby med flere
Tolv fortellinger skrevet av Nick Hornby og 11 kolleger han kjenner og beundrer. Skrevet bare for denne samlingen, som et bidrag til Hornbys prosjekt til inntekt for TreeHouse Trust, en skole for autistiske barn. Hans egen sønn Danny er elev der og har fått god hjelp og støtte. Blant bidragsyterne er Zadie Smith, Helen Fielding, Robert Harris og Colin Firth.

Oversatt av Monica Carlsen, 6 cd-er.
Lydbokforlaget, kr 349OM SKJØNNHET av Zadie Smith
Sosial komedie om familieliv, raseblanding, generasjonskonflikter og kollisjonen mellom det personlige og det politiske. Zadie Smith, som slo gjennom med et brak med debutboka
«Hvite tenner», ble nominert til Booker-prisen for denne nye romanen.

Oversatt av Kari og Kjell Risvik,
lest av Kim Haugen,12 cd-er.
Lydbokforlaget, kr 399DOKTOREN MISTER EN PASIENT av Agatha Christie
Like utenfor en koselig engelsk småby ligger Roger Ackroyds gods. En kveld blir han funnet
myrdet, og den idylliske atmosfæren viker for sladder og mistanke. Hercule Poirot, som har slått seg ned i landsbyen, går motstrebende med på å ta hånd om etterforskningen.

Oversatt av R. A. Arentz,
lest av Per Frisch. 7 cd-er.
Lydbokforlaget, kr 399FYRET av P.D. James
Adam Dalgliesh og hans medarbeidere Kate Miskin og Francis Benton-Smith løser mordgåter på Combe Island utenfor kysten av Cornwall. «For dyp stol og lang skumring,» mente Nils Nordberg som anmeldte boka i KK. Det gjelder også for lydboka.

Oversatt av Ragnhild Eikli,
lest av Håkon Ramstad. 11 cd-er.
Lydbokforlaget, kr 399ÅNDENES HUS av Isabel Allende
Fortellingen om en hel nasjons storhet og fall. Chiles dramatiske historie fra århundreskiftet og fram til mordet på president Allende i 1973 skildres gjennom historien om et familiedynasti. Som få andre moderne romaner fra Latin-Amerika er «Åndenes hus» blitt folkelesning. Nå også potensiell folkelytting.

Oversatt av Kjell Risvik,
lest av Birgitte Victoria Svendsen. 14 cd-er.
Lydbokforlaget, kr 499SOM I ET SPEIL av Gunnar Staalesen
Et ektepar i 30-årene forsvinner fra sitt hjem i Åsane. Et skip er på vei mot norskekysten med ukjent last. Et dobbelt dødsfall i 1957 kaster lange skygger. Det er opp til Varg Veum å finne ut om det er det noen sammenheng mellom sakene. Gunnar Staalesen fikk Rivertonprisen for romanen i 2002.

Lest av Lasse Lindtner, 7 cd-er.
Lydbokforlaget, kr 399

En bok på øret
En bok på øret
En bok på øret
En bok på øret
En bok på øret
En bok på øret
En bok på øret
En bok på øret
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer