Lykkefølelse

En gladnyhet! Vi blir mer lykkelig med årene.

I 40-årene begynner vi å bli mer tilfreds med både oss selv og livet generelt. Og så blir det bare bedre og bedre!

En gladnyhet! Vi blir mer lykkelig med årene.
Publisert
Sist oppdatert

Lykken og alder henger sammen viser flere studier som er gjort blant annet i Sverige.

Ifølge den svenske psykologen Erik Wennström kan lykken deles i to kategorier: Den som vi opplever her og nå og som kommer og går med små og store hendelser i livet, og den mer stabile og langsiktige hverdagslykken, den som ofte kommer med alderen. 

– Livserfaring spiller en rolle her. Det at man har opplevd mye og at man kan se tilbake på hvordan man har håndtert ulike situasjoner gjennom livet. Når man kjenner igjen sine egne følelser og reaksjoner på ulike situasjoner, da blir ikke det som skjer like skremmende og truende. Man får en større motstandskraft mot ytre hendelser, man blir mer følelsesmessig stabil, sier Wennstrøm.

Hjernen modner med alderen, den emosjonelle intelligensen øker og vi klarer bedre å se helheten, mønstre og sammenhenger.

– Vi tenker oss bedre om, og dømmer ikke like fort. Ofte vet vi hva vi må gjøre for å løse konflikter og forbedre relasjoner, og vi blir ikke like mye styrt av følelser og kategorisk tenking som når vi er unge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.