Iman Meskini:

- En gutt rev av meg hijaben i sinne i storefri

Men er det én ting Iman Meskini er sikker på, er det at det finnes mer kjærlighet enn hat.

IMAN MESKINI: Kommentaren «så de har begynt å ta inn sånne som dere, ja» fra en fremmed som så Iman Meskini i uniform da hun var hjemme på perm fra militæret, har ikke endret hennes følelse av å høre til. FOTO: Janne Rugland
IMAN MESKINI: Kommentaren «så de har begynt å ta inn sånne som dere, ja» fra en fremmed som så Iman Meskini i uniform da hun var hjemme på perm fra militæret, har ikke endret hennes følelse av å høre til. FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert

Hun entret norsk offentlighet med et brak som muslimske Sana i suksesserien «Skam». Iman Meskini var ikke forberedt på kjendisstatusen som fulgte. Men spørsmålene om hijab hadde hun svart på siden femteklasse.

– Det var jo en overgang. Det ble veldig stort. Større enn noen kunne forestille seg, sier Iman Meskini (23).

Hun forteller om overgangen fra å være en basketjente fra Oppegård utenfor Oslo til superkjendis. For «Skam»-suksessen snudde unektelig opp ned på tilværelsen til Iman. Rollefiguren Sana, med de smale mandeløynene, den mørke leppestiften, de kjappe kommentarene og det store hjertet fikk internett til å koke. Selfie-kjøret var fra en annen verden. I sosiale medier fikk hun følgere fra hele kloden som syntes det var på tide med en sterk muslimsk rollefigur. Noe var likevel som før.

– De spørsmålene om hijab som jeg var blitt stilt siden femte klasse, ble nå stilt av journalister i alle intervjuer, forteller Iman.

- Jeg er stolt av å være muslim

Hudfargen var ikke et tema. Men hodeplagget Iman bærer, er vanskelig å se forbi for mange av oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer