Brødvarer

En kurv med noe godt

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Wenche Hoel-Knai




(Til 2 personer)
6 skiver brød
6 asparges
6 skiver røkelaks
1/2 salathode
2 tomater
6 kyllinglår
2 ss crème fraîche
3 ss limesaft
0,5 kg nypoteter
30 g smør

Marinade
2 ss grov sennep
1 fedd hvitløk
2 ts sitronsaft

Ost til brødet
150 g ferskost/
snøfrisk o.l.
1 ss crème fraîche
10 reddiker
1 purre
salt og pepper

Rør sammen sennep, sukker, sitron og finhakket hvitløk. Evt tørk av kyllinglårene
og vend de i marinaden. Stek lårene i ovnen i 45 minutter på 180°. Rør sammen crème fraîche og limesaft. Smak til med salt og pepper. Skjær tomatene i skiver og knekk av
bunnene på aspargesen. Smør kremen på 3 skiver brød, legg på salat, laks, tomat og asparges. Smør på de siste skivene, legge dem på hverandre og legg dem på og skjær skivene diagonalt, til trekanter. Stek de ferdigkokte potetene (skjæres i staver på
forhånd) i litt smør. Bland ferskost, crème fraîche, finhakkede reddiker og purre. Smak til med salt og pepper. Legg potetbitene i kremmerhus av matpapir og servèr med ferskostkrem. Har du ikke kyllinglår, kan du prøve med kyllingbryst, skåret i tykke strimler. Evt kan du grille i stedet for å bruke ovn.

En kurv med noe godt
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer