Brødvarer

En kurv med noe godt

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Wenche Hoel-Knai(Til 2 personer)6 skiver brød6 asparges6 skiver røkelaks1/2 salathode2 tomater6 kyllinglår2 ss crème fraîche3 ss limesaft0,5 kg nypoteter30 g smørMarinade2 ss grov sennep1 fedd hvitløk2 ts sitronsaftOst til brødet150 g ferskost/snøfrisk o.l.1 ss crème fraîche10 reddiker1 purresalt og pepperRør sammen sennep, sukker, sitron og finhakket hvitløk. Evt tørk av kyllinglåreneog vend de i marinaden. Stek lårene i ovnen i 45 minutter på 180°. Rør sammen crème fraîche og limesaft. Smak til med salt og pepper. Skjær tomatene i skiver og knekk avbunnene på aspargesen. Smør kremen på 3 skiver brød, legg på salat, laks, tomat og asparges. Smør på de siste skivene, legge dem på hverandre og legg dem på og skjær skivene diagonalt, til trekanter. Stek de ferdigkokte potetene (skjæres i staver påforhånd) i litt smør. Bland ferskost, crème fraîche, finhakkede reddiker og purre. Smak til med salt og pepper. Legg potetbitene i kremmerhus av matpapir og servèr med ferskostkrem. Har du ikke kyllinglår, kan du prøve med kyllingbryst, skåret i tykke strimler. Evt kan du grille i stedet for å bruke ovn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer