Foto: Wenche Hoel-Knai
(Til 2 personer)
6 skiver brød
6 asparges
6 skiver røkelaks
1/2 salathode
2 tomater
6 kyllinglår
2 ss crème fraîche
3 ss limesaft
0,5 kg nypoteter
30 g smør
Marinade
2 ss grov sennep
1 fedd hvitløk
2 ts sitronsaft
Ost til brødet
150 g ferskost/
snøfrisk o.l.
1 ss crème fraîche
10 reddiker
1 purre
salt og pepper
Rør sammen sennep, sukker, sitron og finhakket hvitløk. Evt tørk av kyllinglårene
og vend de i marinaden. Stek lårene i ovnen i 45 minutter på 180°. Rør sammen crème fraîche og limesaft. Smak til med salt og pepper. Skjær tomatene i skiver og knekk av
bunnene på aspargesen. Smør kremen på 3 skiver brød, legg på salat, laks, tomat og asparges. Smør på de siste skivene, legge dem på hverandre og legg dem på og skjær skivene diagonalt, til trekanter. Stek de ferdigkokte potetene (skjæres i staver på
forhånd) i litt smør. Bland ferskost, crème fraîche, finhakkede reddiker og purre. Smak til med salt og pepper. Legg potetbitene i kremmerhus av matpapir og servèr med ferskostkrem. Har du ikke kyllinglår, kan du prøve med kyllingbryst, skåret i tykke strimler. Evt kan du grille i stedet for å bruke ovn.
