Lystløgner

En lystløgner blir så vant til å lyve om noe at de til slutt tror på det selv

- De lyver for å gjøre seg mer spennende for andre mennesker, fordi de opplever at de ikke er interessante nok i seg selv, sier psykolog.

LYSTLØGNER: Kjenner du noen som stadig lyver om store og små ting?
LYSTLØGNER: Kjenner du noen som stadig lyver om store og små ting? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nok alle dratt en hvit løgn før. Sikkert en litt større løgn også? Det å lyve i blant er nok en del av det å være et menneske. Men noen drar løgnene så langt at de rett og slett lever et liv som ikke er sant. (Psst: Slik ser du om noen lyver!)

Psykolog og advokat Grethe Nordhelle forklarer at en lystløgner er en løgner som tror på sine egne historier. 

- Det kan begynne med at de er klar over at man lyver, men etter hvert blir grensen til hva som er sannhet visket ut mer og mer. De blir så vant til å snakke om noe at de tror på det selv, sier Nordhelle til KK.no. 

Har du fortalt en historie mange nok ganger blir den sann, sier psykologen. Hun forklarer at en "vanlig" løgner lyver for å dekke over noe eller for å beskytte seg selv mot noe, for eksempel noe man skammer seg over.

- En lystløgner lyver ofte for å få oppmerksomhet og for å bli likt. De forteller fantastiske historier for at andre skal synes de er spennende. Mange lystløgnere føler at de ikke er spennende nok for andre, sier Nordhelle og fortsetter: 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer