Kultur

En perfekt match

Woody Allens Match Point er en filmperle.

Lyst, skyld og begjær: Scarlett Johansson og Jonathan Rhys-Meyers imponerer.
Lyst, skyld og begjær: Scarlett Johansson og Jonathan Rhys-Meyers imponerer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vår favorittnevrotiker er tilbake. Denne gang holder Woody Allen seg bak kameraet, og lar solide skuespillere som Scarlett Johansson og Jonathan Rhys-Meyers utfolde seg i et drama om bedrag, lyst, synd og et fatalt spill for galleriet.

I Match Point utforsker Allen den ubehagelige tanken at det slett ikke er vi selv som styrer våre liv - i svært stor grad er det flaksen som avgjør hvilket regnskap du vil gjøre opp når dine dager er talte.

Vi møter en noe avdanket tennisspiller, Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) som er på vei opp og fram. Lykkejegeren har skjønt at veien til det gode liv går via de rette bekjentskapene, og rykker raskt opp på den sosiale rangstigen når han forlover seg med søte, styrtrike Chloe (Emily Mortimer). Han er bestevenn med Chloes bror Tom (Matthew Goode), jakter med svigerfar og smisker med svigermor. Alt går på skinner for Chris, inntil han møter - og faller pladask for - Toms forlovede, den sensuelle, frigjorte Nola (Scarlett Johansson).

La det være sagt: vi elsker Scarlett Johansson. For vår del kan hun inneha den kvinnelige hovedrollen i alle (vel, nesten alle) filmer i et år, og vi vil juble. Hemningsløst.

Samspillet mellom Johansson og Rhys-Meyers er ekstremt sexy. Scenen hvor de to først oppdager hverandre er så ladet at man nesten faller ut av kinosetet, og kjemien dem imellom er oppsiktsvekkende. Gode biroller bidrar sterkt til filmopplevelsen, spesielt er Matthew Goode utmerket som gjennomtrivelig overklassesnobb av happy go lucky-typen.

Woody Allen tegner et fascinerende bilde av rikingtilværelsen i London. Han balanserer en kjærlighet til karakterene og byen perfekt med en tilstrekkelig dose ironisk distanse. Filmen er fylt av smarte, morsomme replikker av sedvanlig Woody Allen-klasse, humoren er herlig svart og misantropisk, og historien er snedig og tankevekkende. Woody Allen er nominert til Oscar for beste filmmanus til Match Point .

Skal du bare se én film denne uken, bør det bli Match Point. Vel å merke hvis du allerede har sett Brokeback Mountain.Liker du Match Point, bør du også se disse Allen-perlene:
 • Annie Hall (1977)
 • Manhattan (1979)
 • Hannah and Her Sisters (1986)
 • Deconstructing Harry (1997)
 • Melinda and Melinda (2004) • Les mer om Woody og Scarlett: - Scarlett kler seg som en gammel tante!

 • Lyst, skyld og begjær: Scarlett Johansson og Jonathan Rhys-Meyers imponerer.
  Lyst, skyld og begjær: Scarlett Johansson og Jonathan Rhys-Meyers imponerer. Vis mer
  Perfekt match: Med Scarlett Johansson og Woody Allen involvert, kan det ikke gå galt. Foto: Scanbox Entertainment
  Perfekt match: Med Scarlett Johansson og Woody Allen involvert, kan det ikke gå galt. Foto: Scanbox Entertainment Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer