Amputasjon:

– En periode var jeg sint for at jeg hadde overlevd

Gry Hege måtte amputere hendene og føttene etter en blodforgiftning. I dag er hun tilbake i jobb, og vil hjelpe andre til å se muligheter der det ser som mørkest ut.

LIVSMESTRING: Gry Hege Henriksen måtte amputere hendene og føttene. Bare ett år senere var hun tilbake i jobb. FOTO: Geir Dokken
LIVSMESTRING: Gry Hege Henriksen måtte amputere hendene og føttene. Bare ett år senere var hun tilbake i jobb. FOTO: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

18. desember 2016. Julelysene tindrer på bordet hjemme hos Gry Hege, Alan og sønnen Fredrick i Oslo. Rundt bordet sitter gjestene og nyter ribbe og førjulskos: Gry Heges foreldre, kusinen og Gry Heges venninne. Serviettene er pent brettet. Gry Hege elsker å holde på med hendene. Har laget sju pakkekalendere, til foreldrene, kjæresten, Fredrick, Alans sønner, sin venninne og en venninnes barn. Hun sitter sjelden med hendene i ro. Syr og strikker så fort hun kan og har en notisblokk der hun skriver opp alle ideene. Og til våren er det strikketreff i Narvik, med nesten alle strikkevenninnene!

Men først skal de feire jul på forskudd. Om kun få dager, på lillejulaften, bærer det til Nord-Irland, for å feire med Alans familie.

Men det er noe som ikke er helt som det skal. Gry Hege føler seg slapp og fryser. Leddene verker. Hun antar det kan være lungebetennelse, uten at det bekymrer henne. Det har hun hatt før. Men noe er annerledes i dag. Da gjestene er gått går hun opp for å dusje. Kanskje får hun varmen av det? Alan legger merke til at samboeren er litt blå om leppene. Hun får ikke varmen i seg, og går og legger seg. Da Alan ser til henne en god stund etterpå finner han samboeren i senga med mørkelilla lepper. Siden bærer det i ambulanse til akuttmottaket på Ullevaal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer