- En varslet katastrofe

Å sikre nødvendige helse- og omsorgstjenester for eldre i fremtiden krever en styrket kommuneøkonomi og en omstilling som starter nå, mener Livsglede for Eldre.

ELDREOMSORG: Det må allerede nå gjøres endringer for å unngå en potensiell katastrofe innen eldreomsorgen, mener stiftelsen Livsglede for Eldre, her ved generalsekretær Tone Bye (t.v) og Christine Sandø Lundemo. Foto: Livsglede for Eldre
ELDREOMSORG: Det må allerede nå gjøres endringer for å unngå en potensiell katastrofe innen eldreomsorgen, mener stiftelsen Livsglede for Eldre, her ved generalsekretær Tone Bye (t.v) og Christine Sandø Lundemo. Foto: Livsglede for Eldre Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dette er en kronikk skrevet av en ekstern organisasjon.

I kronikk i Aftenposten 21.12.2021 skrevet av leder i KS, Gunn Marit Helgesen, stadfester hun at behovet for helse- og omsorgstjenester vil øke i takt med at befolkningen blir stadig eldre og forsørgerbyrden samtidig øker. Videre skriver hun at det betyr at vi må levere flere tjenester per yrkesaktiv i offentlig sektor enn vi gjør i dag.

For å lykkes med det, må vi som samfunn tenke nytt og finne stadig bedre og smartere måter å levere tjenestene på til innbyggerne i landets kommuner. Det er kommunene som etter helse- og omsorgstjenesteloven skal sørge for de nødvendige tjenestene på området for alle som oppholder seg i kommunen. Kommunen har også ansvaret for å vurdere eksisterende og fremtidige risiko- og sårbarhetsfaktorer, og lage beredskapsplaner for å sikre samfunnssikkerheten. Hvis en katastrofe inntreffer, skal en følge beredskapsplanen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer